Muzică şi culoare la nivel înalt

Muzică şi culoare la nivel înalt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectacolul de muzică şi culoare pe care participanţii Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” îl oferă de trei zile Galaţiului s-a mutat, vineri, pentru aproape o oră, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor locale – prefectul judeţului, Claudiu Brânzan, preşedintele CJ, Eugen Chebac, primarul Dumitru Nicolae, dar şi a deputatului PSD Florin Pâslaru - care l-au avut ca oaspete de seamă pe domnul Mihail Furmuzal, preşedinte (başcan) UTA Găgăuzia.

Invitaţii au lăudat festivalul şi organizatorii, în timp ce aceştia din urmă au promis că vor păstra tradiţia festivalului care, poate, când, îl va depăşi pe cel din Sighişoara, aşa cum a urat şi reprezentanta comunităţii turce din Galaţi, Abdula Glüten.

După schimbul de fraze protocolare, başcanul Găgăuziei a explicat de ce se află la Galaţi: pentru că ecourile ediţiei anterioare, când a şi fost premiat ansamblul acestei ţări, au fost atât de puternice, încât şeful a vrut să vadă „la faţa locului” ce se întâmplă.

Au luat cuvântul mulţi reprezentanţi ai ansamblurilor folclorice din România dar şi din străinătate, iar în final, cei prezenţi au făcut tradiţionalul schimb  de daruri. Preşedintele CJ Galaţi a primit costume tradiţionale, vase, dar şi băuturi alcoolice tradiţionale, în timp ce oaspeţii au primit din partea Galaţiului măşti tradiţionale, lucrate de Paul Buţa şi ulcele din ceramică.

Explicaţie foto: Preşedintele CJ a primit cadouri din partea tinerilor participanţi la festival

Citit 478 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.