Spectacol tridimensional uimitor al teatrului ”Gulliver”, în cadrul Festivalului internaţional de Teatru pentru Copii ”Arlechino”

Spectacol tridimensional uimitor al teatrului ”Gulliver”, în cadrul Festivalului internaţional de Teatru pentru Copii ”Arlechino”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trupa Teatrului Gulliver a fost aplaudată în dimineaţa de 30 mai,  la Braşov, pe scena Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Arlechino” – Caravana Poveştilor, cu un spectacol 3 D uimitor: “Călătorie spre centrul Pământului”, după celebrul romanul SF de aventuri omonim al lui Jules Verne.

Scenariul şi regia, Radu Dinulesu, obişnuitul festivalurilor de la Avignon, secondat de cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg, care a realizat superba animaţie stereosopică. Cei doi mai construiseră şi spectacolul „Trei zile cu Madox”, de Matei Vişniec, jucat cu succes şi în Festivalul internaţional de la Avignon. Construcţia  păpuşilor aparţine lui Vlad Tănase. În distribuţie: Adina Ariton, Elena Marin, Gina Geru, Ramona Păuc (cea care a primit la recentul festival internaţional „Gulliver” Premieul „Mihai Ganea” al Vieţii libere). Vocea povestitorului: Marian Sterian.

Radu Dinulescu, regizor internaţional de teatru, film şi televiziune, scenarist, traducător, director de teatru, coordonator de proiecte europene, profesor de teatru, creator şi inventator al unor păpuşi - personaje gigant şi care alegorice, iniţiatorul primelor spectacole 3 D din lume, a fost recompensat, în anul 2007, cu Premiul "Coup du cœur de la presse" pentru un spectacol destinat publicului matur: "Hymnus" la Festivalul Avignon Off.

Spectacolul gălăţenilor după Jules Verne s-a jucat cu mare succes la cele mai apreciate festivaluri de păpuşi şi marionete din România - Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr din Iaşi, Festivalul Sibiu Magic Show, Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver”, Festivalul „Sub bagheta lui Merlin” din Timişoara şi Festivalul pentru copii Arcadia în Oradea, dar şi, în martie, la Festivalul Izmir International Puppet Days din Turcia, unde trupa noastră a ajuns cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Citit 823 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.