Mii de migranţi, în marş spre Ciudad de Mexico

Mii de migranţi, în marş spre Ciudad de Mexico
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Circa 2.000 de migranţi ilegali, din America Centrală, Africa şi Caraibe, au început sâmbătă un marş din sudul Mexicului spre Ciudad de Mexico, pentru a-i cere preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador să îi ajută să iasă din impasul legal în care se află, relatează AFP.

"Mergem la Ciudad de Mexico pentru a vorbi cu preşedintele", a explicat militantul Luis Garcia Villagran, adresându-se migranţilor, al căror convoi a părăsit sâmbătă oraşul Tapachula, de la frontiera cu Guatemala. După ce vor ajunge în capitală, migranţii, în principal haitieni, cubanezi, camerunezi, hondurieni şi salvadorieni, intenţionează să îşi continue drumul spre Tijuana, la frontiera cu Statele Unite.

Mai mulţi imigranţi ilegali au explicat că au intrat în Mexic în urmă cu câteva luni şi sunt în aşteptarea unui permis de liberă circulaţie.

Este primul convoi de clandestini care traversează Mexicul, după ce guvernul, sub presiunea Washingtonului, a desfăşurat în iunie 21.000 de soldaţi la frontierele ţării, pentru a frâna imigraţia ilegală spre Statele Unite.

Între ianuarie şi august, fluxul de migranţi dinspre Mexic la frontiera cu SUA a fost redus cu aproximativ 60 la sută.

Citit 735 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 18:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.