S-a declanșat alerta ridicată pentru ”terorism”

S-a declanșat alerta ridicată pentru ”terorism”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a anunţat vineri că a declanşat o alertă de nivel ridicat pentru terorism în Belarus, din cauza tensiunilor de la frontiere, transmite Reuters.

Lukaşenko a legat decizia de ordinul de desfăşurare a trupelor belaruse alături de armata rusă, la frontiera de sud cu Ucraina.

"În legătură cu escaladarea tensiunii, a fost introdus un regim de pericol terorist ridicat", a spus liderul de la Minsk într-un interviu acordat unei televiziuni din Rusia.

"Prin urmare, am început o procedură în grupul de forţe al Uniunii, la baza căruia stă, aşa cum am mai spus, armata belarusă, care va fi suplimentată cu unităţi din Federaţia Rusă. Totul merge conform planului", a adăugat el. Aliată cu Rusia şi având frontiere cu aceasta, cu Ucraina şi cu ţări membre NATO, Belarusul a permis Rusiei să îi utilizeze teritoriul pentru lansarea în 24 februarie a invaziei în Ucraina.

Cele mai recente mişcări de trupe au provocat îngrijorare la Kiev şi în Occident privind posibilitatea ca Lukaşenko să angajeze armata belarusă de partea trupelor ruse, care întâmpină dificultăţi în Ucraina.

Citit 709 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2022 17:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.