Manifestații de amploare pentru creșteri salariale în Franța

Manifestații de amploare pentru creșteri salariale în Franța
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 100.000 de persoane au manifestat marţi în Franţa pentru a cere creşteri de salarii, pe fondul inflaţiei şi a protesta faţă de rechiziţionările de personal grevist în rafinării, relatează AFP.

În total, 107.000 de persoane au manifestat în ţară, potrivit Ministerului de Interne, „aproape 300.000”, conform confederaţiei sindicale CGT, organizatoarea acestei zile de „mobilizare şi grevă” interprofesională, împreună cu alte sindicate şi organizaţii de tineret.

La Paris, coloana de manifestanţi - 70.000, potrivit CGT, 13.000, conform poliţiei - a defilat în spatele unei banderole prin care se cereau creşteri salariale şi „respectarea dreptului la grevă”.

La sfârşitul după-amiezii au avut loc unele incidente, cu câteva vitrine sparte şi ciocniri, mai ales lansări de proiectile, între manifestanţi îmbrăcaţi în negru şi forţele de ordine. Unsprezece persoane au fost reţinute, a indicat prefectul poliţiei.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a vorbit despre „opt agenţi (de poliţie) răniţi uşor”, în timp ce CGT a afirmat că şase manifestanţi au fost răniţi în urma unei „şarje a poliţiei”.

Citit 398 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2022 20:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.