Germania cere un „Plan Marshall” pentru Ucraina

Germania cere un „Plan Marshall” pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reconstrucţia Ucrainei ”trebuie să înceapă acum”, a declarat marţi cancelarul federal german Olaf Scholz, în deschiderea conferinţei internaţionale consacrate acestui subiect, în timpul căreia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat, la rândul său, la acoperirea deficitului bugetar al ţării sale pentru 2023, informează AFP.

La deschiderea conferinţei care are ca temă oferirea unui sprijin pe termen lung pentru Ucraina, invadată de Rusia din 24 februarie, liderul german a apreciat că este vorba ”nici mai mult, nici mai puţin decât de crearea unui nou Plan Marshall pentru secolul al XXI-lea”.

La rândul său, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezentă, de asemenea, la această conferinţă ce reuneşte la Berlin politicieni şi experţi, a apreciat drept ”uluitoare” amploarea distrugerilor, estimată la 350 miliarde de euro.

Totodată, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe participanţii la conferinţă să se angajeze să acopere deficitul bugetar de 38 de miliarde de dolari prevăzut pentru anul viitor din cauza invaziei ruse.

Pentru Ucraina, ”acestea sunt salariile profesorilor, medicilor, acestea sunt ajutoarele sociale, pensiile”.

Citit 521 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 22:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.