Rishi Sunak, numit oficial premier de Regele Charles al III-lea

Rishi Sunak, numit oficial premier de Regele Charles al III-lea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, a fost numit oficial marţi premier al Regatului Unit de către Regele Charles al III-lea, după ce suveranul britanic a acceptat demisia lui Liz Truss, care s-a aflat la guvernare pentru doar 49 de zile, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Noul lider conservator a fost invitat să formeze guvernul de către Regele Charles al III-lea cu prilejul întâlnirii pe care au avut-o marţi la Palatul Buckingham, după plecarea lui Truss, premierul cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit.

Sosit la ora locală 10,07 la Palatul Buckingham, fostul bancher şi ex-ministru de Finanţe a avut prima sa audienţă cu Regele Charles al III-lea, potrivit imaginilor de la întâlnire difuzate de serviciile suveranului britanic, scrie AFP.

Sunak, în vârstă de 42 de ani, este primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani.

Totodată, potrivit Reuters, Sunak este al treilea premier britanic din ultimele două luni.

Premierul britanic demisionar Liz Truss a declarat marţi, în ultimul ei discurs la Downing Street, că ”zile mai luminoase” vor veni pentru Marea Britanie, urându-i în acelaşi timp succesorului ei Rishi Sunak mult succes, relatează Reuters şi AFP.

Truss a subliniat ca încă mai crede într-o mare creştere economică şi o reducere a impozitelor, proiecte pe care a încercat să le pună în aplicare în timpul scurtului său mandat în fruntea guvernului britanic.

Citit 390 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2022 16:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.