Miliardarul Oleg Tinkov renunță la cetățenia rusă

Miliardarul Oleg Tinkov renunță la cetățenia rusă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Miliardarul rus Oleg Tinkov, fondatorul băncii online Tinkoff, un mare succes al tehnologiei financiare (FinTech) din ultimii ani, a anunţat luni că a renunţat la cetăţenia rusă din cauza conflictului din Ucraina, pe care l-a criticat într-un mod vehement, relatează AFP.

”Am luat decizia de a renunţa la cetăţenia rusă. Nu pot şi nu vreau să fiu asociat cu o ţară fascistă care a declanşat un război împotriva vecinului său paşnic şi care ucide zilnic oameni nevinovaţi”, şi-a argumentat Tinkov decizia într-o postare pe Instagram. ”Sper ca alţi oameni de afaceri ruşi de prim-plan să-mi urmeze exemplul pentru a slăbi regimul lui (Vladimir) Putin şi economia sa şi a-l învinge în cele din urmă”, a adăugat el.

”Detest Rusia lui Putin, dar îi iubesc pe toţi ruşii care sunt deschişi împotriva acestui război nebunesc”, a subliniat Oleg Tinkov.

Bancherul rus criticase şi în aprilie în mod virulent ofensiva rusă ”absurdă” în Ucraina, cerând Occidentului să ajute la oprirea acestui ”masacru”. A fost una dintre cele mai ferme luări de poziţie la acea vreme din partea unui om de afaceri rus.

Citit 469 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 20:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.