Atac armat în Orașul Vechi din Ierusalim

Atac armat în Orașul Vechi din Ierusalim
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trei poliţişti israelieni au fost răniţi joi într-un atac în Oraşul Vechi din Ierusalim, a anunţat poliţia, precizând că agresorul a fost ucis, informează AFP.

Potrivit unui comunicat, un ”suspect”, neidentificat deocamdată, a fost interpelat de forţele israeliene şi ”a scos un cuţit şi a rănit un poliţist”.

”Din cauza acestui atac cu cuţitul, trei poliţişti au fost răniţi în total”, menţionează sursa. Comunicatul mai afirmă că poliţiştii au deschis focul şi l-au ”neutralizat” pe atacator, al cărui deces a fost constatat imediat. Spitalul Shaare Zedek a transmis că a tratat doi răniţi, aflaţi în stare stabilă.

”Unul dintre ei suferea de lovituri de cuţit în tors, iar celălalt avea răni de gloanţe în picior”, a indicat o sursă spitalicească. Atacul s-a produs în cartierul musulman al Oraşului Vechi, situat în Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat din 1967 şi anexat de Israel. Incidentul a survenit la două zile după alegerile legislative din Israel.

Conform rezultatelor preliminare, blocul de dreapta al fostului premier Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi din partide religioase şi de extremă dreapta se află în frunte.

Citit 354 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 18:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.