Naufragiu - Zeci de migranți s-au înecat în largul coastelor Italiei

Naufragiu - Zeci de migranți s-au înecat în largul coastelor Italiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, şi-a exprimat duminică "profunda tristeţe" după ce în jur de 40 de migranţi au murit în naufragiul ambarcaţiunii lor lângă coasta Italiei, informează Reuters.

"Guvernul (italian) s-a angajat să prevină plecările (de migranţi) şi odată cu ele producerea unor astfel de tragedii şi va continua să facă acest lucru, cerând în primul rând colaborare maximă din partea ţărilor de origine şi a celor de unde pleacă migranţii", adaugă comunicatul.

Circa 40 de migranţi, printre care un nou-născut de câteva luni, au murit după ce ambarcațiunea lor a naufragiat nu departe de orașul italian Crotone, în regiunea Calabria (sud).

Acest nou naufragiu intervine la numai câteva zile după ce Parlamentul italian a adoptat noi reguli controversate cerute de guvernul dominat de extrema dreaptă.

Joi, Parlamentul italian a adoptat o hotărâre de guvern care limitează acţiunile navelor cu migranţi la bord. Conform reglementării, navele trebuie să ceară "fără întârziere" permisiunea de a intra într-un port după ce salvează migranţi din Marea Mediterană, fără a mai căuta alte ambarcaţiuni cu refugiaţi. Până acum, navele folosite de organizaţii neguvernamentale navigau timp de mai multe zile în larg, efectuând frecvent serii de operaţiuni de salvare înainte de a se îndrepta spre nord, către Italia.

Reglementarea este o componentă a eforturilor guvernului de la Roma de a limita activităţile despre care premierul Giorgia Meloni afirmă că încurajează migranţii să rişte traversarea pe mare, din Africa de Nord în Italia.

Citit 473 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2023 15:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.