Igor Dodon, trimis în judecată pentru fals în acte medicale

Igor Dodon, trimis în judecată pentru fals în acte medicale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova i-a trimis în judecată pe fostul preşedinte Igor Dodon, pe soţia acestuia şi pe un medic de familie, care, de comun acord, ar fi confecţionat, deţinut şi folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanţa de judecată şi la Procuratură, pentru a obţine permisiunea de a părăsi ţara, informează marţi Agora.md şi Deschide.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în respectivul certificat au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora copilul minor al fostului preşedinte avea nevoie de consultaţii la medici specialişti şi, după caz, de tratament medical. Procurorii au stabilit că Igor Dodon, care se afla sub incidenţa unei măsuri preventive prin care era împiedicat să părăsească ţara, a prezentat instanţei documentul oficial fals şi, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea de a pleca în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor.

Acelaşi document oficial care se presupune a fi fals a fost folosit şi de către soţia lui Igor Dodon, în privinţa căreia este aplicată o măsură preventivă similară, într-un dosar cercetat de către procurori. Astfel, soţia fostului preşedinte, prin intermediul avocaţilor, a prezentat documentul medical Procuraturii Anticorupţie, solicitând permisiunea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova şi de a merge în România, invocând acelaşi scop.

Conform acuzaţiei înaintate de către procurori, ex-preşedintele, soţia acestuia şi medicul de familie sunt învinuiţi de comiterea infracţiunii de confecţionare, deţinere şi folosire de către două sau mai multe persoane a unui document oficial fals, care acordă drepturi.

Citit 470 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 18:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.