Rusia a început exerciții cu rachete balistice intercontinentale

Rusia a început exerciții cu rachete balistice intercontinentale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat miercuri că forţele armate ruse au început exerciţii cu sistemul de rachete balistice intercontinentale Iars, transmite Reuters. La manevre participă peste 3.000 de militari şi vor fi folosite circa 300 de elemente de echipament.

Obiectivul preşedintelui Vladimir Putin este de a adăuga rachetele Iars - care au înlocuit sistemul Topolov - la arsenalul de "arme invincibile" al Rusiei, ca principală componentă atomică terestră, reaminteşte Reuters. Agenţia apreciază că exerciţiile sunt o nouă încercare de a etala forţa nucleară rusă.

În cadrul manevrelor, Forţele de Rachete Strategice vor verifica amănunţit formaţiunile de rachete Omsk, desfăşurând în acelaşi timp exerciţii de comandă şi stat major cu formaţiunile de rachete Novosibirsk, echipate cu sisteme Iars.

Ministerul Apărării a comunicat că manevrele cu Iars vor avea loc în trei regiuni din Rusia, însă nu a precizat care anume. "Rachetiştii strategici vor aplica şi o serie de măsuri de camuflaj şi contracarare a mijloacelor moderne de recunoaştere aeriană, în cooperare cu formaţiuni şi unităţi ale Districtului Militar Central şi ale Forţelor Aerospaţiale", a mai informat aceeaşi instituţie.

Despre caracteristicile tactice şi tehnice ale sistemelor mobile de rachete balistice intercontinentale Iars există puţine informaţii confirmate. Se pare că raza lor de acţiune este de 12.000 de kilometri și pot transporta arme nucleare ghidate independent.

Citit 368 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 15:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.