Noi detalii despre ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Noi detalii despre ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Palatul Buckingham a dezvăluit duminică noi detalii referitoare la încoronarea regelui Charles al III-lea, pe 6 mai, inclusiv crearea unui emoji special, bazat pe Coroana Sfântului Edward, pe Twitter, pentru a marca acest eveniment, transmite luni AFP.

Coroana Sfântului Edward este una dintre bijuteriile casei regale britanice şi este în prezent rezervată exclusiv pentru încoronarea monarhilor. Nu este prima dată când sunt create emojiuri pentru sărbătorile regale. În iunie anul trecut, pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, un emoji în formă de corgi - rasa de câini preferată a suveranei - şi-a făcut apariţia pe Twitter.

Cu patru săptămâni înainte de încoronare, palatul a dezvăluit şi traseul pe care regele Charles şi soţia sa, regina consoartă Camilla, îl vor parcurge între Palatul Buckingham şi Westminster Abbey.

O surpriză, ei nu vor folosi până la întoarcerea lor tradiţionala "Gold State Coach", trăsura de aur veche de 260 de ani care transportă suveranii britanici în timpul evenimentelor majore. Pe drumul de întoarcere, Charles şi Camilla au preferat să opteze pentru "Diamond Jubilee State Coach", mai modernă şi mai confortabilă, cu aer condiţionat în caz de necesitate.

Trei zile de festivităţi sunt planificate începând de sâmbătă, 6 mai, pentru încoronarea lui Charles al III-lea. După ceremonia de sâmbătă, britanicii sunt invitaţi să se adune duminică la tradiţionalele picnicuri de cartier. Luni a fost declarată zi de sărbătoare legală, Palatul Buckingham invitând locuitorii să practice activităţi asociative.

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2023 17:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.