Autorul atacului armat cu opt morţi din Serbia a fost arestat

Autorul atacului armat cu opt morţi din Serbia a fost arestat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţia l-a arestat vineri pe presupusul autor al unui nou atac armat în Serbia, în care opt persoane au fost ucise şi alte 14 rănite, într-un sat din apropiere de Belgrad, relatează Reuters şi France Presse.

"Criminalul a fost arestat lângă Kragujevac", în centrul Serbiei, a transmis postul naţional RTS, după o operaţiune lansată în urma acestui măcel, ce a avut loc joi noaptea în mai multe sate din apropierea Belgradului, al doilea atac armat în masă în ţară în această săptămână.

"U.B., născut în 2002, a fost reţinut în vecinătatea oraşului Kragujevac. El este suspectat de uciderea a opt persoane şi rănirea altor 14 în timpul nopţii", a declarat Ministerul sârb de Interne într-un comunicat, adăugând că ancheta este în curs de desfăşurare.

Atacul armat din satul Dubona, lângă oraşul Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, este al doilea în ţara din Balcani în doar două zile.

Miercuri, un băiat de 13 ani a ucis prin împuşcare nouă persoane şi a rănit şapte, la o şcoală din Belgrad, înainte de a se preda.

Potrivit presei locale, suspectul în al doilea atac a fost implicat într-o altercaţie în curtea şcolii joi noaptea şi a plecat, dar s-a întors cu o puşcă de asalt şi un pistol. El a deschis focul şi a continuat să tragă în oameni la întâmplare, dintr-o maşină în mişcare. Potrivit televiziunii de stat RTS, un poliţist în afara serviciului şi sora sa se numără printre cei ucişi.

Aproximativ 600 de poliţişti sârbi, inclusiv Unitatea Antiteroristă Specială (SAJ) şi Jandarmeria, au fost implicaţi într-o vânătoare de oameni, numită Operaţiunea Vârtej, a raportat RTS.

Citit 476 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 17:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.