S-au deschis primele birouri de vot în SUA. Site-uri, bloguri şi conturi Twitter de urmărit în timpul alegerilor pentru Casa Albă

S-au deschis primele birouri de vot în SUA. Site-uri, bloguri şi conturi Twitter de urmărit în timpul alegerilor pentru Casa Albă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primele birouri de vot s-au deschis în nouă state americane, marţi dimineaţa, la ora 06.00 (13.00 ora României) în vederea alegerilor prezidenţiale, în cadrul cărora se confruntă Barack Obama şi republicanul Mitt Romney, transmite AFP.

Alegătorii au început să voteze în Virginia, Connecticut, Indiana, Kentucky, Maine, New Hampshire, New Jersey, New York şi Vermont. Birourile de vot din alte state se vor deschide mai târziu, în cursul dimineţii, în timp ce în total sunt chemaţi la urne 200 de milioane de alegători.

Alegerile prezidenţiale pot fi urmărite pe numeroase site-uri, conturi Twitter şi bloguri, relatează AFP, care prezintă o listă în acest sens.

CONTURI TWITTER

- Presa şi jurnaliştii americani:

Jurnalista de la secţia politică a Washington Post postează live-tweet, pe contul @feliciasonmez, mesaje de la anumite mitinguri de campanie, iar @Thecaucus este contul jurnaliştilor de la secţia politică a cotidianului New York Times.

- Tabăra Obama:

În afară de @BarackObama şi de contul adjunctului său @JoeBiden, pot fi urmărite conturile consilierului apropiat al preşedintelui @davidaxelrod, cel al lui @Lis_Smith - care este însărcinat cu coordonarea celulei de ripostă şi al Primei Doamne @MichelleObama.

- Tabăra Romney:

În afară de @MittRomney şi de contul coechipierului său @PaulRyanVP, pot fi urmărite conturile purtătorului de cuvânt al lui Romney @RyanGOP şi @andreamsaul, reprezentantul pentru presă al candidatului republican.

BLOGURI

- Bloguri americane:

Angajate: blogul ultraconservator al lui Rush Limbaugh, considerat un "erou" "tea party" poate oferi acces către o Americă ce îl detestă pe Obama - http://www.rushlimbaugh.com.

Pe latura opusă a eşichierului politic, stânga radicală este reprezentată de către Daily Kos, care nu ratează nicio ocazie să îl atace dur pe Romney - http://www.dailykos.com.

Umoristice: începând din 1996, Jon Stewart abordează actualitatea americană pe un ton plin de umor. Această emisiune, după care s-a inspirat Le Petit Journal în Franţa, l-a primit pe Barack Obama săptămâna trecută - http://www.thedailyshow.com.

SITE-URI

- Presa americană:

În afară de site-urile unor mass-media generaliste ca New York Times şi Washington Post, Politico.com abordează toate unghiurile posibile şi imaginabile în campania americană.

Citit 1749 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2012 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.