Amenzi și confiscări, la benzinarii incorecți

Amenzi și confiscări, la benzinarii incorecți
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat joi, despre situația de la benzinării, că "am putea vorbi de o structură sau o iniţiativă de tip cartelar" şi că se analizează dacă unii comercianţi au majorat preţurile pentru că au făcut-o şi alţii. El a mai spus că se ia în calcul "confiscarea veniturilor, împreună cu ANAF, realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi trimiterea acestora către bugetul de stat, pe lângă sancţiunea unei amenzi între 2.000 şi 100.000 de lei", relatează news.ro.

Un șofer a pierdut o tonă de motorină pe când ieșea din peco. Detalii

"Am putea vorbi de o practică comercială incorectă, lucru care ar conduce la emiterea unei dispoziţii de încetare a acesteia, cu consecinţe imediate, până la finalul orelor de program sper să avem deja trase nişte concluzii să putem evalua întreaga situaţie a pieţei, pentru a fi siguri că în toată ţara aplicăm aceleaşi măsuri şi eventual sancţiuni similare", a spus şeful ANPC, Horia Constantinescu. Acesta a mai precizat că proprietarii benzinăriilor riscă, în condiţiile în care nu a fost justificată în niciun fel majorarea preţurilor, să se încadreze şi într-o practică comercială incorectă.

(FOTO) Cozi imense la benzinăriile din Galați. Ministrul Energiei anunță controale în toată țara, la cei care au majorat nejustificat prețul. Detalii

Citit 2720 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2022 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.