Consiliul Județean investește la UMS Gănești

Consiliul Județean investește la UMS Gănești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați investește în prezent peste 10 milioane de lei pentru modernizarea vechilor pavilioane de la Unitatea Medico-Socială (UMS) din Gănești din nordul județului.

Contractul de proiectare și lucrări a fost semnat cu asocierea PM Construct SRL - Expert Project Team SRL, iar, în acest moment se lucrează la partea de proiectare. De asemenea, în ultima ședință a CJ de joi, 20 iulie, a fost aprobat un proiect de dotare cu mobilier, în valoare de 525.800 de lei, cu fonduri din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Proiectul a fost depus deja la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, partea de cofinanțare fiind asigurată de către beneficiarul investiției.  

“După ce am construit o clădire nouă, dotată cu tot ceea ce este nevoie pentru bolnavii cu boli psihice grave care sunt îngrijiți la UMS Gănești, am decis să modernizăm și vechile pavilioane, în cadrul unei investiții de peste 10 milioane de lei, cu fonduri atrase și din PNRR. Se lucrează deja la realizarea proiectului tehnic, astfel încât să începem cât mai curând posibil și lucrările la Pavilionul Central și la Pavilioanele I și II. Nu e singura investiție pe care o facem la UMS Gănești pentru a crea condiții cât mai bune pacienților internați acolo, mulți dintre ei fiind, din păcate, abandonați de către propriile familii. Recent, am aprobat și un proiect de dotare cu mobilier a unității medico-sociale, care a fost depus deja spre evaluare”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

În acest moment, la UMS Gănești sunt îngrijiți 129 de pacienți cu boli psihice grave.

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2023 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.