Investigaţie la ArcelorMittal Galaţi

Investigaţie la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi asupra Comvex Constanţa.

„Investigaţia a fost iniţiată ca urmare a unei plângeri depuse de Comvex la autoritatea de concurenţă. Plângerea vizează refuzul ArcelorMittal Galaţi de a contracta servicii portuare de la Comvex, în contextul unei posibile dependenţe economice a operatorului portuar faţă de compania din Galaţi”, a anunţat ieri Consiliul Concurenţei, într-un comunicat.

În cadrul acestei investigaţii, inspectorii autorităţii de concurenţă au efectuat o inspecţie inopinată la sediul ArcelorMittal Galaţi, cu scopul de a obţine informaţii şi documente referitoare la posibila practică anticoncurenţială.

Autoritatea de concurenţă precizează că inspecţia inopinată este unul dintre instrumentele legale des folosite de Consiliul Concurenţei în cadrul investigaţiilor declanşate, fiind cel mai eficient instrument de obţinere a unor dovezi privind posibile încălcări ale regulilor de concurenţă.

Această procedură este folosită şi de Comisia Europeană în cadrul investigaţiilor pe care le declanşează, potrivit sursei citate.

„ArcelorMittal Galaţi confirmă că pe 25 martie Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie la sediul companiei, referitoare la relaţiile cu unul dintre furnizori. Aceasta este o etapă procedurală normală în investigaţia privind legislaţia din domeniul concurenţei. Compania noastră cooperează pe deplin cu autorităţile”, au declarat ieri reprezentanţii ArcelorMittal.

Consiliul Concurenţei a anunţat în luna august a anului trecut că declanşat o investigaţie la ArcelorMittal Galaţi, după ce Comvex a reclamat mai multe posibile încălcări ale legii de către combinat şi alte firme controlate de grupului ArcelorMittal.

În octombrie 2009, reprezentanţii combinatului au afirmat că ArcelorMittal Galaţi negociază cu operatorul portuar încheierea unui contract pe termen lung, dar are în vedere şi alte variante pentru importul de materie primă.

Citit 1727 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.