Redistribuirea fondurilor europene pe regiuni de dezvoltare

Redistribuirea fondurilor europene pe regiuni de dezvoltare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Galaţiul se află în topul judeţelor  care au accesat fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, pe axa serviciilor sociale”, a declarat, ieri, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională 2 Sud-Est, Luminiţa Mihailov (FOTO). În acest context, aceasta a precizat că la nivelul ADR, suma totală disponibilă a fi accesată este de 12,9 milioane de euro.

„Deocamdată, pentru componenta de servicii sociale, sunt semnate 10 contracte de finanţare, în valoare totală de 5,3 milioane euro, din cele aproximativ 13 milioane disponibile. Din cele zece proiecte, patru sunt din judeţul Galaţi”, a punctat Luminiţa Mihailov.

Cum nevoile financiare de la nivel local sunt mai mari decât suma disponibilă, există posibilitatea ca banii să fie suplimentaţi, în anii viitori, fondurile provenind de la acele ADR-uri din ţară unde nu s-au depus suficiente proiecte, a precizat Luminiţa Mihailov.

„Pe POR, în ADR Sud-Est, sunt depuse 50 de proiecte, iar pentru toate acestea suma necesară ar fi de 28 milioane euro, adică de două ori şi ceva mai mult decât suma iniţială alocată. Vom vedea de unde facem rost de bani suplimentari, pentru că sunt multe regiuni în care nu s-au depus proiecte”, a mai declarat Luminiţa Mihailov, adăugând însă că o astfel de redistribuire de fonduri ar putea fi posibilă anul viitor.

Din cauza creşterii TVA, plafonul maxim de finanţare europeană va fi majorat

Din cauza creşterii TVA, de la 19 la 24 la sută, şi valoarea maximă admisă pe proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 va creşte, de la 3,5 milioane de lei (cu TVA) la patru milioane de lei, a declarat Luminiţa Mihailov.

Astfel, dacă până la majorarea TVA, suma maximă ce putea fi obţinută pentru un proiect european finanţat prin POR era de 3,5 milioane de lei, această sumă va fi majorată la 4 milioane de lei, a spus Luminiţa Mihailov, precizând că măsura se va aplica la nivelul întregii ţări, în toate cele opt agenţii de dezvoltare regională din ţară (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti Ilfov).

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.