Victor Ponta afirmă că sprijinul pentru ArcelorMittal Galaţi depinde de Bruxelles

Victor Ponta afirmă că sprijinul pentru ArcelorMittal Galaţi depinde de Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România va încerca să sprijine ArcelorMittal Galaţi, dar se află "între ciocan şi nicovală", respectiv între interesul de a menţine investitorii şi respectarea regulilor europene, afirmă premierul Ponta, precizând că Lakshmi Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza preţului la energie.

Premierul Victor Ponta spune că Guvernul sprijină toate companiile din România, dar că este nevoie ca aceste măsuri să fie agreate şi de Comisia Europeană. „Întreaga companie ArcelorMittal în Europa are o problemă cu creşterea preţului la energie, or aici politicile interne pe care le vom aplica sunt de sprijinire a uzinei de la Galaţi, dar este nevoie şi de coordonare pe plan european, pentru că, dacă se impune să adoptăm anumite reguli, suntem între ciocan şi nicovală, între interesul de a ne menţine aici fabricile şi infringementul de la Bruxelles”, a spus Ponta. Întrebat dacă Lakshmi Mittal a vorbit, în discuţia avută la Bucureşti, despre posibilitatea de a se retrage din România, premierul a răspuns că "nu în mod direct". "A vorbit despre posibilitatea de a se retrage din Europa", a precizat premierul.

Premierul Ponta şi proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de producţie la ArcelorMittal Galaţi, şeful grupului siderurgic declarând că aşteaptă să fie găsite "soluţii sustenabile" în domeniul energiei.

În urma discuţiilor de vineri Ponta a anunţat că îl va informa pe şeful ArcelorMittal despre poziţia pe care România o va susţine la Consiliul European.

Citit 3472 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.