UPDATE/ Nava "Mamola Defender", lansată cu succes la Damen Galaţi

UPDATE/ Nava "Mamola Defender", lansată cu succes la Damen Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nava “Mamola Defender” a fost lansată miercuri cu succes, în prezenţa constructorilor de pe Şantierul Damen din Galaţi şi cel din Gorinchem şi a reprezentanţilor clientului.

După finalizarea lucrărilor, “Mamola Defender” va ajunge în Vestul Africii, unde va transporta materiale şi oameni la şi de la platformele de foraj spre mal. “Mamola Reliance”, lansată în toamnă, tot la Galaţi, este acum în Marea Mediterană, va face o escală în Barcelona şi apoi va ajunge tot în Vestul Africii, unde armatorul Amola Defender Shipping Ltd. Inc. din Panama, o va folosi la aceleaşi sarcini ca şi pe “Mamola Defender”.


Şantierul Naval Damen Galaţi lansează nava „Mamola Defender”, miercuri, la ora 10.00. Vasul este cel de-al doilea din seria comandată grupului olandez Damen de  elveţienii de la Promar. Prima navă, "Mamola Reliance", a fost lansată, tot la Galaţi, anul trecut, pe data de 5 septembrie.

La realizatea vasului care se lansează miercuri au lucrat specialişti din două şantiere aparţinând grupului Damen. Mai exact, proiectarea şi realizarea principalelor echipamente s-a făcut pe şantierul de la Gorinchem, în Olanda, iar construcţia s-a realizat la Galaţi.

Armatorul navei de tip Platform Supply Vessel este Amola Defender Shipping Ltd. Inc. din Panama.

Potrivit Damen, nava va fi utilizată „pentru a transporta diverse mărfuri (combustibil, apă potabilă, saramură, ciment, barită, noroi de foraj, prăjini de foraj etc.) şi a echipajelor la şi de la platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din vestul Africii”. De asemenea, constructorul informează că „nava poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Totodată, nava poate opera ca navă-stingător de incendiu la platformele marine şi este dotată cu echipamente pentru depoluare marină”.

"Mamola Defender" are o lungime totală de 80 de metri, o greutate de 3.300 de tone şi poate atinge o viteză de 13,5 noduri, cu maxim 1.200 de tone la bord. Pe "Mamola Defender" pot călători 23 de persoane.

 

 

Citit 5392 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2015 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.