Motosape la suprapreţ, în dauna statului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii de la Matca acuză autorităţile că au fost părtaşe la o escrocherie legată de achiziţionarea, în perioada 2004-2005, a unor motosape subvenţionate cu 75 la sută de la bugetul satului.

La o întâlnire recentă dintre Grupul de Producători „Societatea Agricolă Legume-Fructe Matca” şi autorităţile agricole judeţene, fermierii au declarat că au fost două metode de a fura banii publici. Prima metodă a constat, spun mătcaşii, în introducerea în listele cu beneficiari a unor persoane decedate sau foarte în vârstă.

„Jumătate dintre beneficiari sunt în groapă, la cimitir. Nici măcar prin cap să le treacă de motosape subvenţionate”, au strigat oamenii. Ei îl acuză de această „operaţiune” pe fostul primar Ionel Pohrib, care se apără vehement: „Nu am nicio legătură cu subvenţia. Eu n-am dat nici bani, nici motosape”.

O a doua acuzaţie este legată de faptul că motosapele s-au scumpit cu circa 200 la sută imediat după ce s-a anunţat subvenţia, fără ca autorităţile să se sesiseze de această şmecherie. „Am plătit pe 25 la sută din motosapă doar cu un pic mai puţin faţă de cât costa toată înainte de subvenţionare”, ne-a spus unul dintre beneficiari.

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.