136 de firme gălăţene s-au autorizat sanitar-veterinar în iunie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi nu-i „sezonul”, gălăţenii au solicitat veterinarilor aproape 3.000 de examene trichineloscopice la carnea de porc *

Potrivit conducerii Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, în cursul  lunii iunie au fost înregistrate (conform Ordinului 301/2006) în judeţul nostru 136 de societăţi comerciale şi asociaţii familiale cu obiective ce sunt supuse înregistrarii veterinare. De asemenea, au fost emise 25 de documente de înregistrare sanitar-veterinară pentru activităţi de vânzare directă.

La cererea unor agenţi economici au fost autorizate 25 de mijloace de transport a produselor alimentare de origine animală precum şi 22 de  mijloace de transport pentru produse de origine nonanimală.

În cadrul activităţii de depistare a bolilor transmisibile la animale (zoonozelor) au fost examinate  2.953 animale din speciile receptive (bovine, porcine) şi s-au efectuat 2.903 examene trichineloscopice. Nu s-au înregistrat cazuri pozitive şi nici cazuri de trichineloză la om.

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.