Opăriţi pe banii noştri, în autobuze

Evaluaţi acest articol
(33 voturi)
6 comentarii

Am scos de pe trasee maxi-taxi-urile, acum un an şi ceva, în ideea creării unui transport local ca-n ţările civilizate: mai aerisit, mai confortabil, mai eficient. Şi cu ce ne-am ales? Cu autobuzele Transurbului, în care, chiar şi când nu e aglomerat, se ating, după-amiaza, temperaturi de 40 de grade Celsius! În aşa condiţii, nici nu mai are rost să vorbim despre un minim de confort al călătorului, pentru că nici măcar amintirea confortului nu mai are cum dăinui în mintea gălăţeanului opărit într-un autobuz încins, între table şi sticle fierbinţi, la câteva zeci de metri de un motor care huruie şi duduie! Alta ar fi discuţia pe care ar trebui să o purtăm acum: aceea legată de siguranţa călătorului cu autobuzul. Întrebaţi un medic şi veţi afla că niciun om născut în partea asta de lume, oricât de sănătos şi oricât de rezistent ar fi, nu e în siguranţă când petrece zeci de minute în aer închis, înăbuşit, la 40 de grade Celsius! Iar riscurile asupra sănătăţii lui cresc pe măsură ce călătoria se prelungeşte.

Or, toate astea înseamnă că misiunea de bază a Transurbului - anume aceea de a ne transporta, pe noi, gălăţenii plătitori de bilete şi de dări locale, în condiţii de siguranţă, prin oraş, nu este îndeplinită. Şi nici nu va fi, în acest an, din spusele directorului executiv al societăţii, Genica Totolici. Că vor aleşii locali să cumpărăm autobuze noi, dotate cu aer condiţionat, e bine. Dar vara asta, care nu s-a dus nici pe jumătate, o să călătorim aşa, ca sardinele îngrămădite în conserve uitate la soare! Halal progres am făcut de la începutul lui 2016 încoace!

Acum, că s-a schimbat curentul în politica locală, recunoaştem cu toţii că avem nevoie de aer condiţionat în autobuze. Că ăsta-i trendul. Dar până acum vreun an, ori de câte ori se plângea vreun gălăţean de cloceala din autobuze, două erau răspunsurile cu care i se închidea gura. Primul: staţiile sunt prea scurte şi n-are timp autobuzul să se răcească. Al doilea: de la diferenţa de temperatură (dintre cea din staţie şi cea din autobuzul răcit cu aer condiţionat) ne putem îmbolnăvi. Că de la stat la 40 de grade nu ne-om putea îmbolnăvi!

Şi uite că, de fapt, se putea rezolva. Nu era imposibil. Dar dacă oamenii au înghiţit-o nemestecată, vreo câţiva ani, politicienii noştri nu s-au supărat…

Citit 3763 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2017 12:35

6 comentarii

 • postat de alexvr Marți, 04 Iulie 2017 01:29 Link la comentariu
  0
  0

  mergeti pe jos ca e mai sanatos!

  Raportează
 • postat de Victor Sâmbătă, 01 Iulie 2017 17:18 Link la comentariu
  8
  3

  Of! Unde sunt microbuzele de alta data? Am vrut transport ,,civilizat" . Asta e !

  Raportează
 • postat de rodax Sâmbătă, 01 Iulie 2017 16:07 Link la comentariu
  1
  14

  axati-va pe transportul electric,nu mai cumparati autobuze cu motoare diesel.cumparati troleibuze si tramvaie.

  Raportează
 • postat de Maxim I Sâmbătă, 01 Iulie 2017 14:17 Link la comentariu
  0
  7

  Ganditi-va ca si soferii autobuzelor stau in aceleasi conditii, de multe ori ma intreb cum reusesc sa-si faca meseria si sa ne duca in siguranta (rutiera).

  Raportează
 • postat de Jenica Sâmbătă, 01 Iulie 2017 04:50 Link la comentariu
  6
  11

  Traiasca si infloreasca autozuzele comu iste ale Galariului, un mijloc de transport modern pt anul 1960 !

  Raportează
 • postat de Ionut Ordu Sâmbătă, 01 Iulie 2017 00:17 Link la comentariu
  4
  21

  Putem sa facem orice . Pana nu scapam de Genica Totolici nu se va schimba nimic . Pestele de la cap se-mpute .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.