Trei candidaţi neoficiali pentru funcţia de rector la "Dunărea de Jos"

Trei candidaţi neoficiali pentru funcţia de rector la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Praisler, Nechita şi Oprea sunt numele care se vehiculează pentru alegerile care vor avea loc pe 25 ianuarie

Ieri, la Universitatea „Dunărea de Jos”, rectorul Viorel Mânzu a organizat o conferinţă de presă informală, în care a dorit să ciocnească un pahar de şampanie cu jurnaliştii şi să le mulţumească pentru buna colaborare din anul ce se încheie: „Universitatea noastră se găseşte într-un moment de bilanţ fast. Pentru că am obţinut cam tot ce doream şi cred că mai mult de atât nu se putea, vorbind despre ierarhizările şi evaluările care ne situează foarte bine în raport cu mărimea şi tradiţia universităţii noastre.

De asemenea, am reuşit să încheiem anul cu realizări în zona investiţiilor şi a dotărilor, atât pe cercetare, cât şi pentru învăţământ”, a declarat Viorel Mânzu, adăugând: „Gândurile noastre se îndreaptă către anul viitor, când sper, alături de colegii mei, ca starea de acum a universităţii să rămână cel puţin la fel de bună, lucru care nu este foarte uşor de atins, având în vedere că există o serie de incertitudini de ordin economic, asupra finanţării, asupra modului de organizare a învăţământului superior. Această lungă perioadă de aşezare, de cinci ani, în învăţământul superior românesc s-ar putea să continue cu alte transformări, de data aceasta impuse de o anumită politică de reducere a numărului universităţilor şi a numărului studenţilor şi ar trebui ca universitatea noastră să-şi păstreze locul pe care l-a obţinut cu greu”.

„Voi susţine ideea continuităţii echipei actuale”

După cum se ştie, pe 25 ianuarie va fi ales noul rector. Viorel Mânzu nu va candida, întrucât are deja cinci ani de când ocupă această funcţie, iar un nou mandat l-ar face să depăşească perioada limită admisă de opt ani. „Sunt multe obiective pe care universitatea ar trebui să le atingă, sperăm ca noua conducere care va fi aleasă în luna ianuarie va şti şi va putea să le atingă, şi sperăm că anumite contradicţii care s-au mai acumulat în cadrul instituţiei să îşi găsească repede rezolvarea şi să se instaureze o stare de calm, pentru că Universitatea trebuie să se raporteze la sistemul educaţional românesc şi la societate, nicidecum să aibă tensiuni interioare”, a mai spus rectorul.

Întrebat de jurnalişti pe cine va susţine în cursa pentru funcţia de rector, Viorel Mânzu a răspuns: „În perioada 10-25 ianuarie voi face declaraţii oficiale pe această temă, după încheierea depunerii candidaturilor. Oricum, voi susţine ideea continuităţii echipei actuale. În fond, prin funcţia de rector nu se obţine decât o răspundere extrem de mare. Funcţia de preşedinte al senatului universităţii poate fi mai importantă, depinde cum va fi scris regulamentul de organizare a senatului”.

Rectorul a menţionat că, deocamdată, nu s-a înscris nici un candidat pentru funcţia de rector, însă numele care se vehiculează, neoficial, sunt trei: Mirela Praisler, Aurel Nechita şi Lucian Oprea.

 

Citit 3529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.