S-a dat startul la titularizare: 755 de candidaţi s-au prezentat la concurs

S-a dat startul la titularizare: 755 de candidaţi s-au prezentat la concurs
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un singur eliminat, pentru posesie de telefon


Pentru examenul de ocupare al unui post în învăţământ, la Galaţi, s-au înscris, iniţial, 1.063 de candidaţi: dintre aceştia 755 s-au prezentat ieri la concursul de titularizare, 147 au absentat,  iar 151 vor veni la repartiţie cu notele din anii anteriori. De la preşedinta comisiei judeţene de monitorizare, insp.gen.adj. Diamanta Bulai, am aflat că: „Noutatea examenului, în acest an, o constituie noua structură a subiectelor, cu multe elemente de metodică, în ideea că profesorii trebuie să fie capabili şi să transmită conţinutul ştiinţific într-un mod accesibil elevilor. Nu s-a ieşit din limita programei. În timpul examenului a existat un singur incident, la centrul de la Grupul Şcolar Industrial de Marină, unde un candidat avea asupra lui un telefon mobil. Acesta a fost eliminat şi nu va putea ocupa nici un post în învăţământ în anul în curs”. Examenul s-a desfăşurat în patru centre: unul pentru şcolile care s-au asociat cu ISJ pentru a susţine examenul centralizat, la Marină, celelalte trei la CNVA, CN „C.Negri”, şi Şcoala Nr. 29 „Sf Ana”.

193 de posturi titularizabile

Anul acesta sunt titularizabile 193 de posturi, dintre care aproape jumătate sunt pentru învăţătoarele de la clasele pregătitoare. Cadrele didactice mai au la dispoziţie şi 1.328 de posturi netitularizabile, dintre care doar 237 sunt catedre complete, restul de 898 fiind incomplete.

După cum am mai aflat de la prof. Diamanta Bulai, disciplinele la care s-a înregistrat cea mai mare concurenţă sunt: chimia, cu 24 de candidaţi pentru un singur post titularizabil, mecanica – 34 candidaţi pe niciun post titularizabil şi limba română – 107 candidaţi pe patru posturi titularizabile.

 Rezultatele finale, pe 10 august

Tezele vor fi corectate în centre de evaluare, la nivel naţional, nu la Galaţi. Afişarea rezultatelor se va face pe 7 august, după validarea acestora la nivel central. Contestaţiile se vor depune pe 7 şi pe 8 august, la ISJ, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 10 august.

„Ţin să le mulţumesc tuturor colegilor care au asigurat asistenţa şi, de asemenea, tuturor celor ce s-au implicat în buna desfăşurare a concursului”, a mai adăugat preşedinta comisiei judeţene de monitorizare, recunoscând că au avut, cu toţii, dar mai ales concurenţii, de înfruntat şi gradele Celsius, pe lângă emoţiile examenului.

Citit 2353 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.