Campionatul Mondial de cultură generală, și la Galați

Campionatul Mondial de cultură generală, și la Galați
Participanţi la o ediţie anterioară a concursului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru al cincilea an consecutiv, Campionatul Mondial de cultură generală se desfăşoară, în 2018, şi la Galaţi. Întrecerea are loc, simultan, în numeroase oraşe de pe mapamond şi adună la start mii de pasionaţi ai cunoştinţelor din toate domeniile de activitate.

Concurenţii trebuie să răspundă la 240 de întrebări, câte 30 din opt domenii standard (istorie, artă şi cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport), într-un interval de numai două ore. Fiecare concurent are dreptul de a nu i se lua în considerare prestaţia la cea mai slabă dintre categorii. Astfel, se punctează, practic, răspunsul la 210 întrebări.

Concursul de la Galaţi va avea loc sâmbătă, 2 iunie, de la ora 12,00, la Daily Pub, local situat lângă Parcul Eminescu. Întrecerea este individuală, iar întrebările sunt traduse în limba română. Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a grupului "Game of Trivia", până cel târziu vineri, 1 iunie, la ora 23,00. Şi în acest an, responsabilul ediţiei gălăţene este Laurenţiu Vasile.

În lume, Campionatul Mondial de Cultură Generală se desfăşoară din 2003. În România, prima ediţie a avut loc în anul 2012, iar la Galaţi a fost organizat iniţial prin eforturile profesorului Nicolae Daraban, un pasionat al fenomenului Trivia.

Concurs săptămânal, în fiecare miercuri

Dacă eşti tentat să participi, însă nu ai curaj, trebuie să ştii că atmosfera din timpul evenimentelor de acest fel este una cât se poate de relaxată şi de prietenoasă. Nu trebuie să vorbeşti în public, iar întrecerea este, în primul rând, cu tine însuţi/însăţi. Unde mai pui şi faptul că vei pleca de la concurs mai bine informat şi mai curios decât atunci când ai venit! Pentru a-ţi face o idee despre cum arată o ediţie de campionat mondial de cultură generală poţi veni în fiecare miercuri, tot în Daily Pub, pentru a participa la concursul săptămânal de cultură generală, organizat de câţiva ani la Galaţi. Concursul săptămânal se desfăşoară pe echipe formate din doi-şase membri şi constă în 60 de întrebări, grupate în şase runde. Pe pagina de Facebook "Game of Trivia", îţi poţi înscrie echipa şi poţi vedea din ce domenii vor fi întrebările următorului concurs.

Citit 2496 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.