Trecerea-fantomă de la Potcoava - ştearsă de pe faţa asfaltului

Trecerea-fantomă de la Potcoava - ştearsă de pe faţa asfaltului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri dimineaţă, şoferii care au avut drum pe la Potcoava de Aur au putut observa cum muncitorii de la Ecosal veniseră să şteargă zebra desenată pe asfalt, desfiinţând, în sfârşit, o dată pentru totdeauna, trecerea de pietoni–fantomă din zonă.

Când am spus mai devreme muncitorii, m-am referit la singurul angajat care poliza vopseaua de pe asfalt, în timp ce un coleg de-al său îi contempla dubitativ activitatea. Rostul acestui articol este să arătăm că nu scriem degeaba.

Că Primăria a reacţionat la materialul publicat în urmă cu câteva zile, în care atrăgeam atenţia asupra faptului că se pot petrece accidente grave, din cauză că dungile albe de pe asfalt induc pietonii în eroare, făcându-i să traverseze printr-un loc care nu mai este trecere de pietoni.

Trist este că Primăria s-a apucat să îndrepte situaţia abia după ce am semnalat-o în ziar.  

Cum ştergerea dungilor de pe asfalt nu a necesitat cine ştie ce inginerie, s-a demonstrat că nu era nevoie de vreun mare efort, cel puţin nu unul de concentrare asupra soluţiilor de rezolvare a situaţiei… Şi dacă tot am ajuns la asta, regretăm că în materialul iniţial nu am sugerat şi momentul în care s-ar fi putut interveni.

Dacă am fi fost inspiraţi şi am fi sugerat ca lucrul să se desfăşoare noaptea (când traficul rutier este redus) şi cu mai mulţi angajaţi (mă rog, mai mulţi de unul, cât lucra ieri), zebra de la Potcoava ar fi fost desfiinţată mai devreme!

Oricum, pe principiul românesc „merge şi aşa”, semnalăm victoria de la Potcoava. Pe când reabilitarea pasajului subteran?

Citit 1877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.