"Toate mașinile livrate în Europa conțin cel puțin o piesă din România"

"Toate mașinile livrate în Europa conțin cel puțin o piesă din România"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 25 la sută din PIB-ul României este generat de industria auto, acest sector fiind printre cele mai competitive din țară, a declarat ministrul Economiei, gălățeanul Florin Spătaru, într-o intervenţie online la deschiderea Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo.

”Toate autoturismele sau autovehiculele care sunt livrate în Europa conţin cel puţin o piesă, un reper care este realizat în România, ceea ce e un lucru îmbucurător pentru România, dar şi pentru industria auto. Asta înseamnă că România e competitivă. Ce trebuie să facem în perioada următoare? Trebuie să ne asigurăm că această competitivitate românească, dar şi europeană, va rămâne la acelaşi nivel ca şi până acum. Va trebui să investim în Cercetare - Dezvoltare - Inovare, să discutăm şi să găsim soluţii pentru lanţurile de aprovizionare, să asigurăm independenţa materiilor prime critice, dar şi a reperelor critice din industria auto în Europa”, a declarat Spătaru.

Acesta a arătat că la nivelul Ministerului Economiei există un program cu un buget de 500 de milioane de euro destinat proiectelor de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, iar de la 1 noiembrie va fi lansată o nouă schemă de ajutor de stat care se adresează industriei prelucrătoare.

Printre altele, ministrul a mai arătat că se urmărește stimularea producției de baterii în România, ”pentru a asigura e-mobilitatea de care avem atâta nevoie şi să asigurăm retenţia sectorului automotive în România”.

Citit 498 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 08:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.