Preoții din întreaga eparhie s-au întrunit la Catedrala Arhiepiscopală

Preoții din întreaga eparhie s-au întrunit la Catedrala Arhiepiscopală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, luni, 14 noiembrie, conferința pastoral-misionară corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului 2022.

Întrunirea s-a desfăşurat în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi din eparhie care desfășoară constant activități cu tinerii.

”În deschiderea întrunirii, Înalt Prea Sfinţia Sa a susţinut o meditaţie teologică în care a vorbit despre viața creștină care se trăiește în Biserică prin lucrarea harului Duhului Sfânt, precum şi despre virtutea smereniei care aduce multă linişte în suflet şi mult folos duhovnicesc şi ne ajută să ajungem la darul rugăciunii.

Totodată, Înalt Prea Sfinţia Sa a evidenţiat câteva aspecte din viaţa şi învăţăturile teologului Luminii necreate, Sfântul Grigorie Palama.

După cuvintele duhovniceşti ale ierarhului locului, a fost prezentat mesajul Înalt Prea Sfinţitului Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naoussei și Kampaniei, transmis clerului de la Dunărea de Jos cu ocazia întrunirii în conferința preoțească.

Mitropolitul grec a reliefat câteva aspecte din viaţa de nevoinţă a Sfântului Grigorie Palama şi a membrilor familiei sale, incluși în Calendarul Bisericii Ortodoxe, şi a relatat o minune săvârşită în anul 2009 în Eparhia Dunării de Jos, atunci când a fost adus un fragment din moaștele Sfântului Grigorie Palama din Sfânta Mănăstire a Maicii Domnului Dovra din Veria la sărbătoarea înscrierii Sfântului Atanasie Patelarie în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, toţi cei prezenţi au vizionat filmul documentar ”Rugăciunea, cale spre desăvârşire”, realizat de televiziunea Trinitas TV.

Au urmat mărturii ale unor preoţi de la parohiile din eparhie unde au fost desfăşurate în acest an activităţi pastoral-misionare remarcabile, cu întâmplări și trăiri extraordinare în care rugăciunea reprezintă izvor al iubirii şi al apropierii de Dumnezeu şi de aproapele nostru, preoţii Sinca Marius şi Cristian Lascu făcând şi câte o recenzie a primelor două volume din lucrarea ”Plugărie din ţarina inimii”.

La final, Înalt Prea Sfinţia Sa a prezentat volumul ”Bucuria tuturor celor necăjiţi”, recent apărut la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, şi a încheiat lucrările conferinţei mulţumind preoţilor participanţi pentru prezenţa la acest eveniment şi pentru mărturiile frumoase aduse din parohiile unde aceştia slujesc.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 752 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2022 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.