Protestatarii, supăraţi că jandarmii nu-i mai lasă să scandeze
Foto: Foto: Maria Măndiţă

Protestatarii, supăraţi că jandarmii nu-i mai lasă să scandeze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii din faţa Prefecturii mai au un motiv de nemulţumire: jandarmii nu îi mai lasă să scandeze!      

Cele câteva persoane care s-au adunat joi în faţa Prefecturii Galaţi, în ciuda gerului şi a vântului puternic au avut surpriza de a afla că … nu mai au voie să protesteze. „Ne-a spus că nu suntem autorizaţi, că nu avem voie să mai strigăm revendicările noastre, că tulburăm liniştea şi ordinea publică. Asta e dictatură, doamnă, e mâna lui Băsescu, ne bagă pumnul în gură! Ce dacă nu e autorizaţie? Eu nu am venit la protestul pensionarilor, eu am venit în stradă, aşa cum viu de 13 zile, ca să strig <<Jos Băsescu!>>”, ne-a spus Adrian Bouariu, un tânăr îngheţat bocnă care a venit la redacţie să se plângă că nu i se mai dă voie  protesteze.

După ce ne-a spus ce avea pe suflet, a plecat. Unde? „Înapoi, doamnă, mă duc iar să protestez. Am să protestez în linişte, nu mai strig. Sau, dacă nu o mai bătea vântul aşa de tare, am să strig din nou. Şi ce dacă îmi dă amendă? Nu o plătesc, că nu am de unde. Le arăt eu dovada cum mi-a tăiat statul ajutorul pentru handicap, să plătească ei din banii ăia amenda!”, ne-a spus, liniştit, dar nu resemnat, tânărul.

Este adevărat că liderul Alianţei Europensionarilor, Cristea Toader, a înaintat, joi, la Primăria Galaţi o adresă prin care a cerut anularea autorizaţiei pentru acţiunile de protest, din cauza frigului. „Aveam autorizaţii până la sfârşitul săptămânii. Din cauza frigului, am decis să suspendăm protestul, dar îl vom relua când se va mai încălzi afară şi atunci nu mai cer autorizaţie pe o anumită perioadă, ci permanent. Am să protestez până o cădea Guvernul Boc şi o pleca preşedintele Traian Băsescu”, a declarat Cristea Toader.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, locotenent Costin Barbu a declarat: „jandarmii au înştiinţat persoanele adunate în faţa Prefecturii că protestul a fost anulat şi că adunarea lor este în afara legii. Ca atare, oamenilor li s-a pus în vedere că se supun legislaţiei în vigoare în privinţa adunărilor neautorizate şi a tulburării ordinii şi liniştii publice!”.

Citit 2061 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2012 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.