Campanie de împădurire organizată de Prefectură: Un hectar în plus la pădurile Galaţiului

Campanie de împădurire organizată de Prefectură: Un hectar în plus la pădurile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pădurea Gârboavele s-a îmbogăţit cu încă un hectar, vineri, după ce peste 300 de funcţionari publici, angajaţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţul Galaţi, au participat vineri la o acţiune de plantare de puieţi. Activitatea a continuat sâmbătă, când 40 de angajaţi ai Selgros, împreună cu elevi din mai multe licee, au ales să planteze copaci pe raza comunei Tuluceşti, în vecinătatea Grădinii Zoologice.

„Îmi doresc foarte mult ca astfel de lucruri să se generalizeze, vreau ca oamenii să conştientizeze importanţa pădurii, să conştientizeze că protejarea şi conservarea mediului trebuie să primeze în faţa intereselor economice. Personal, cred în puterea exemplului, cred în lucrul bun şi bine făcut şi vă asigur că vom derula periodic acţiuni similare. Ţin în mod deosebit să le mulţumesc tuturor celor care au participat alături de angajaţii Instituţiei Prefectului, celor care au sacrificat din timpul lor pentru a sprijini şi munca silvicultorilor, dar şi pentru a întări conştiinţa publică, prin exemplul personal. Este în esenţă un gest de solidaritate civică”, a spus Emanoil-Cătălin Bocăneanu, prefectul judeţului Galaţi.

Evenimentele de vineri şi sâmbătă s-au derulat cu sprijinul Direcţiei Silvice Galaţi şi Primăriei comunei Tuluceşti. „Suprafaţa fondului forestier al judeţului Galaţi este de circa 37.000 ha, reprezentând 8,2 la sută din suprafaţa totală. În această primăvară, s-au făcut regenerări naturale pe o suprafaţă de 309 ha şi regenerări artificiale pe 211 ha, o atenţie deosebită acordându-se regenerărilor din zona dig-mal a râului Siret, unde s-au folosit puieţi din specii rezistente la regimul de inundaţii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

În total, în campania de împăduriri din această primăvară s-au plantat peste un milion de puieţi.

Citit 1840 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2013 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.