"De BALCONUL CĂZUT nu s-a ocupat nimeni...", la aproape o săptămână de la incident

"De BALCONUL CĂZUT nu s-a ocupat nimeni...", la aproape o săptămână de la incident
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O grămadă de moloz măturată de un locuitor şi urmele unei benzi de atenţionare. Asta se mai vede în zona în care sâmbăta trecută s-au desprins bucăţi din balconul unei clădiri de pe strada Nicolae Bălcescu. „Am sunat la 112 imediat cum au căzut bucăţile de sus, dar mi s-a spus că e clădirea primăriei şi că ei nu pot face nimic. Dar nici măcar să trimită pe cineva să strângă molozul?”, ne spune un domn

Pe de altă parte, se pare că reprezentanţii primăriei le pun beţe în roate şi celor care îşi doresc să facă ceva cu faţada respectivei clădiri. Gheorghe Andrei este un tânăr care tocmai a cumpărat un apartament în clădirea respectivă şi spune că este împiedicat de birocraţie să renoveze balconul care se află în aceeaşi stare cu cel căzut. „Eu aş vrea să renovez toată faţada, dacă m-ar lăsa cei de la primărie. Dar mi-au spus că îmi trebuie aviz de urbanism pentru al meu, de fapt pentru toate, iar asta m-ar costa câteva sute de milioane, bani pe care nu îi am. Aşa că rămâne să cadă balconul când nu va mai rezista.”, ne spune omul.

„Dacă moare cineva, cine e de vină?”

Pentru că, cel puţin până acum, nu a intervenit absolut nimeni pentru a preveni căderea unor altor bucăţi de ciment din balcoanele vechi de zeci de ani, riscul unei tragedii este iminent. „Tot ce s-a făcut a fost să se pună o plăcuţă de atenţionare, că se desprind bucăţi din tencuială. Dar e pusă la o oarecare înălţime şi cine o vede când trece pe lângă ea? Îi cade piatra în cap şi gata, până acolo.”, ne mai spune Gheorghe Andrei.

Se pare, totuşi, că la apartamentul de care aparţine balconul locuieşte totuşi cineva, dar acea persoană nu este momentan în ţară. „Chiar de era acasă, ce să facă femeia? Nu avem voie să le renovăm, să le întărim, că sunt clădiri monument, că e stradă istorică. Dacă mă vede poliţia că fac ceva, e de caz penal!”, ne mai spune dl. Gheorghe.

„Clădirea este în stare avansată de degradare, spaţiile de locuit fiind deţinute şi de Primărie, dar şi de persoane particulare. Balcoanele nu pot fi demolate complet, deoarece clădirea face parte din zona de protecţie a monumentului de patrimoniu Mavramol. Comitetul de urgenţă al Direcţiei de Cultură urmează să se întrunească zilele acestea pentru a stabili toate detaliile necesare conservării faţadei”, ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei. Reprezentanţii Primăriei au mai spus că imobilul va fi expertizat pentru a se vedea dacă mai poate fi locuit, dar şi dacă poate fi consolidat.

MAI MULTE despre acest caz CITEŞTE AICI -->> http://www.viata-libera.ro/eveniment/63414-pericol-pentru-trecatori


CITEŞTE ŞI: S-a reparat „gaura cu brad” de la Dramatic

Citit 1954 ori Ultima modificare Vineri, 06 Februarie 2015 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.