Măsuri de siguranţă fără precedent pentru alegerile din 7 iunie

Măsuri de siguranţă fără precedent pentru alegerile din 7 iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Pentru prima oară, în Galaţi, de la primele alegeri libere din 20 mai 1990, se vor lua măsuri de securitate fără precedent, astfel încât să evităm cazurile de fraudă electorală”, a declarat, joi, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, referindu-se la stadiul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie.

Potrivit prefectului, pentru preîntâmpinarea cazurilor de turism electoral – oameni plimbaţi cu autocarele, prin ţară, pentru a vota de mai multe ori (lucru interzis prin lege) – în ziua de duminică, în intervalul orar 6.00-22.00, 40 de lucrători MAI din cadrul Poliţiei Rutiere vor fi mobilizaţi în 10 puncte fixe (stabilite la intrările şi ieşirile din municipiu şi judeţ). În afară de aceştia, în tot judeţul se vor afla şi „numeroase” patrule mobile de la Poliţia Rutieră, a mai spus  Brânzan.

Toţi lucrătorii MAI vor interveni ori de câte ori vor observa un autocar sau microbuz, oprind autovehiculul şi interesându-se asupra destinaţiei şi scopului vizitei pasagerilor.

„Sigur, poate vor fi oameni din Maramureş care vor dori să voteze la Galaţi. Nu e nicio problemă, nu vom îngrădi dreptul oamenilor să voteze, însă vrem să ne asigurăm că nu este vorba despre turism electoral”, a mai precizat prefectul.

Tehnic, dacă un autobuz cu un grup organizat va fi depistat că se deplasează prin judeţ, datele de identificare ale maşinii vor fi transmise, astfel încât toţi şefii de post din cele 58 de comune să ştie clar ce este cu respectivul autobuz.

„Vreau să-i avertizez pe cei care intenţionează să fraudeze alegerile că este bine să îşi ia gândul de la aşa ceva, dacă nu vor să îşi strice apoi, toată vara, dând declaraţii la poliţie. Potrivit legii, un cetăţean care fraudează alegerile răspunde penal pentru fapta sa”, a mai declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

În privinţa celorlalte măsuri pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vot, prefectul judeţului Galaţi a anunţat că „acestea se află în grafic”; distribuţia, în judeţ, a celor 578.400 de buletine de vot va începe din această dimineaţă, zece secţii de votare din judeţ unde nu există semnal GSM vor fi dotate cu posturi telefonice fixe (Romtelecom), iar pentru cazurile în care va avea loc o pană de curent, există asigurate grupuri electrogene.

Citit 923 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.