Şoferi cu musca pe căciulă

Şoferi cu musca pe căciulă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viteza, alcoolul şi depăşirile neregulamentare fac ravagii printre permisele gălăţenilor *

Comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi, ne încurajează: „Suntem într-o evidentă tendinţă de descreştere, în ceea ce priveşte numărul accidentelor grave, al victimele, dar şi al infracţiunilor”. Cu toate acestea, datele furnizate de purtătorul de cuvânt al Rutierei gălăţene nu pot să nu pună pe gânduri orice şofer care ţine la carnetul lui mai mult decât la goana prin trafic…

34 de permise – adio!

„În perioada 12-14 iunie, Poliţia Rutieră Galaţi a dat 757 de amenzi, în valoare totală de 86.241 de lei. Au fost aplicate 697 de puncte de penalizare şi au fost ridicate 34 de permise, dintre care 17 la Galaţi, 6 la Tecuci, şi restul pe drumurile judeţene. 8 permise au fost luate pentru depăşirea vitezei regulamentare, cinci pentru consumul de alcool la volan şi patru pentru efectuarea depăşirilor neregulamentare”.

„309 şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei regulamentare, 31 de pietoni şi 61 de mopedişti au fost amendaţi, iar 99 de şoferi au de plătit în zilele următoare pentru faptul că nu au purtat centurile de siguranţă. De asemenea, 70 de şoferi au fost amendaţi pentru faptul că nu aveau actele asupra lor, iar patru nu au avut nici măcar asigurarea R.C.A.. Au avut loc 51 de tamponări – cifra fiind mult mai mică decât în alte weekenduri asemănătoare”.

De fapt, pe întreaga perioadă scursă de la începutul lui 2009 până azi, lucrurile arată chiar… roz: „În iunie 2009 nu am înregistrat nici un deces la nivelul întregului judeţ. În schimb, în perioada similară a anului trecut, erau deja înregistraţi 8 morţi. De asemenea, de la 1 ianuarie până pe 15 iunie 2009, avem cu 20 de decese mai puţin provocate de accidente rutiere faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008”.

„De fapt, tot anul 2008 este cea mai neagră perioadă cunoscută de Poliţia Rutieră, la nivelul întregii ţării. Este oarecum normal ca anul acesta să prezinte un recul faţă de ceea ce s-a petrecut anul trecut. Acum suntem la egalitate cu judeţul Prahova, în ceea ce priveşte numărul accidentelor şi al victimelor”.  

Reducerea vitezei

Explicaţiile pentru comportamentul ceva mai matur al conducătorilor auto nu reies neapărat din statistici: „Ca număr, poliţiştii rutieri sunt aproximativ la fel de mulţi ca în 2008; acelaşi lucru se poate spune şi despre acţiunile de prevenire. Poate că reducerea vitezei a avut cel mai important rol în prevenirea tragediilor produse pe drumurile gălăţene. În fond, dacă şi conducătorii auto înţeleg cât de important este să meargă preventiv, să fie politicoşi în trafic şi să respecte regulamentul rutier, multe vieţi vor fi salvate în continuare”, încheie comisarul Cojocaru.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.