Biroul "Urmăriri" a avut de rezolvat, în 2011, peste 400 de mandate de executare sau de arest

Biroul "Urmăriri" a avut de rezolvat, în 2011, peste 400 de mandate de executare sau de arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 2011, la Biroul „Urmăriri” din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, colectivul de lucrători a avut de rezolvat 460 de mandate de executare a unor pedepse sau de arestare preventivă, de pus în aplicare a unor ordonanţe privind interdicţia de a părăsi ţara, localitatea.

Aceste mandate au fost ceva mai multe decât în 2010. Din câte am înţeles de la comisarul şef Iulian Vizitiu, şeful Biroului „Urmăriri”, balanţa s-a înclinat în acest fel cu privire la mandatele de rezolvat, întrucât, la sfârşitul anului trecut, „în ultimele săptămâni, au intrat  mai bine de 20 de mandate de arestare preventivă legate de traficul ilegal de ţigări, de contrabanda cu ţigări, care, se pare, a devenit sport naţional, astfel încât poliţiştii de la Crimă organizată, procurorii de la DIICOT au propus şi instanţele au şi emis în serie astfel de mandate împotriva contrabandiştilor”.

Tot în 2011, poliţiştii de la „Urmăriri” au avut de rezolvat 25 de mandate internaţionale emise de alte state din spaţiul european, 23 dintre acestea fiind soluţionate pozitiv.

Una dintre concluziile privitoare la munca celor şapte poliţişti de la „Urmăriri” care se ocupă de mandate este aceea că, la un număr total de 460 de lucrări de rezolvat, fiecăruia i-a revenit cam câte două  pe zi, ceea ce nu-i de ici, de colo.

Dar la Biroul „Urmăriri” mai sunt de rezolvat şi sesizările privind persoanele dispărute sau date dispărute, cadavrele neidentificate etc. Dar, asupra acestor aspecte ale activităţii poliţiştilor de la „Urmăriri” vom reveni.

Citit 1078 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.