Cine este „mama răniţilor” de la DGASPC?

Cine este „mama răniţilor” de la DGASPC?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea „Protecţiei Copilului” şi Consiliul Judeţului îl acuză pe Mihail Boldea că se foloseşte de calitatea de parlamentar pentru a obţine informaţii necesare în activitatea de avocat *

Fantoma fostei şefe de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Marinela Dobrea, încă mai bântuie instituţia. De data aceasta sub formă de acţiuni în justiţie cu ceva implicare politică.

Actuala conducere a DGASCP, împreună cu şeful Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, îl acuză pe avocatul deputat Mihail Boldea că a devenit „mama răniţilor” clanului Dobrea. Acuzele au fost lansate chiar în ultima şedinţă de consiliu, când a fost aprobată noua organigramă a „Protecţiei Copilului”, iar conducerea acestei instituţii spune că le poate susţine cu o citaţie la Tribunal, sosită ca urmare a unei acţiuni în instanţă prin Cabinetul de Avocatură condus de Mihail Boldea.

Este vorba despre o cerere de recuperare a unor sume de bani din partea SC VEST INVEST SRL, fost partener de nădejde al DGASPC în mandatul directoarei Marinela Dobrea. De altfel, mulţi dintre angajaţii de la „Protecţia Copilului” susţin că administratorul acestei firme, Ştefan Cristea, este nimeni altul decât prietenul Ralucăi Dobrea, fiica ex-directoarei Marinela Dobrea.

Despre aceste presupuse legături, precum şi despre faptul că al său cabinet de avocatură reprezintă firma SC VEST INVEST SRL, Mihail Boldea spune că nu ştie nimic. „Nu ştiu că Ştefan Cristea este prietenul Ralucăi Dobrea, acum aflu de la dumneavoastră. Acum o dăm în mondenităţi. În ce priveşte acţiunea în instanţă, nu ştiu, mă voi interesa, poate au făcut-o partenerii mei”, ne-a declarat Mihail Boldea telefonic.

Asta în ciuda faptului că pe adresa făcută către preşedintele Tribunalului Galaţi din partea SC VEST INVEST SRL apare numele avocatului Mihail Boldea, alături de o ştampilă şi de o semnătură, în legătură cu care, nefiind grafologi, nu ne putem pronunţa (vezi facsimil). Cert e că, potrivit acestui act oficial, Cabinetul de Avocatură al lui Mihail Boldea apără în instanţă drepturile SC VEST INVEST SRL.

Legături infirmate

Nu şi potrivit administratorului SC VEST INVEST SRL, Ştefan Cristea, care, după discuţia noastră cu Mihail Boldea, ne-a sunat chiar el pentru a face o serie de lămuriri.

„Interesele SC VEST INVEST SRL în fata justiţiei ne sunt apărate de Cabinetul de Avocatură Bolboceanu Mihaela din Baroul Vrancea, care a redactat acţiunea şi are împuternicire avocaţială. Domnul Deputat Boldea Mihail nu are încheiat niciun contract avocaţial şi nu reprezintă în niciun mod interesele societăţii”, a explicat Ştefan Cristea într-un e-mail adresat redacţiei.

Acelaşi Ştefan Cristea, ne-a spus telefonic că nu are nicio legătură cu Raluca Dobrea, fiica fostei şefe de la DGASPC Galaţi, Marinela Dobrea. „Vreţi să vin cu certificatul de căsătorie şi cu soţia mea ca să vă dovedesc că nu am nicio legătură cu Raluca Dobrea? O cunosc dintr-un cerc de prieteni, însă nici vorbă să am vreo legătură cu ea”, a mai spus administratorul SC VEST INVEST SRL.

Incompatibilitate? Imoralitate?

Totuşi, pentru ca lucrurile să se complice puţin, precizăm că Mihail Boldea îl cunoaşte pe Cristea Ştefan din alte circumstanţe. Respectiv de la cabinetul său parlamentar, unde acesta a venit în audienţă, ca orice simplu cetăţean, pentru a se plânge că DGASPC şi Consiliul Judeţului i-au nedreptăţit firma SC VEST INVEST SRL. Urmare a audienţei, cabinetul parlamentar Mihail Boldea a cerut lămuriri preşedintelui CJ, Eugen Chebac cu privire la relaţiile comerciale dintre SC VEST INVEST SRL şi DGASPC.

Aşadar, parlamentarul Mihail Boldea se interesează cu privire la o firmă pe care cabinetul de avocatură al aceluiaşi Mihail Boldea o reprezintă în instanţă (potrivit actului, nu şi potrivt declaraţiilor celor implicaţi).

„Nu ştiu cât e de legal sau ilegal, dar cu siguranţă e imoral să soliciţi o informaţie unei autorităţi publice în calitate de deputat, pentru ca apoi să te foloseşti de răspuns în cealaltă calitate a ta, de avocat al persoanei în contul căreia ai cerut informaţia iniţială”, a comentat directoarea DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

La aceste acuze, Mihail Boldea a răspuns prin faptul nu ştie decât despre acţiunea sa în calitate de parlamentar, nu şi despre cea în calitate de avocat, astfel că incompatibilitatea sau imoralitatea nu ar exista. Evident, dacă dăm crezare doar spuselor avocatului, nu şi acuzelor preşedintelui CJ s-au hârtiilor care circulă prin instanţe.

Explicaţii foto:

1 - Mihail Boldea susţine că nu ştie ce fac partenerii săi la firma de avocatură pe care o conduce

2 - Pe adresa prin care se solicită în justiţie drepturile SC VEST INVEST există numele, ştampila cabinetului de avocatură Mihail Boldea şi o semnătură

Citit 5017 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.