Vendetă între două găşti de cartier

Vendetă între două găşti de cartier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Balcon contra Beţiv *

Croitoru George Valeriu, zis „Balcon”, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru comiterea infracţiunii  de tentativă la omor calificat. A fost pus sub acuzaţie ca urmare a violenţelor la care s-a dedat în noaptea de 25/26 aprilie a.c..

Atunci, aşa cum scrie, în documentul unităţii de parchet amintite, pe fondul unui conflict mai vechi, i-a aplicat lui Emil M., zis „Beţiv”, mai multe lovituri în cap cu o bâtă tip baseball, provocându-i victimei multiple traumatisme craniene, un hematom  subdural şi fracturi în zona fronto-temporală stânga etc., leziuni ce au necesitat 70-80 de zile de îngrijiri medicale.

Victimei i s-a pus viaţa în primejdie, acesta fiind, evident, un motiv serios pentru a fi acuzat de tentativă de omor.

Agresorul nu a recunoscut comiterea infracţiunii, dar, pe baza probatoriului administrat în dosar, s-a demonstrat contrariul celor afirmate de el.

De fapt, aşa cum reiese şi din rechizitoriul Parchetului, „Balcon” face parte dintr-o gaşcă din cartierul Micro 40, iar „Beţiv”, victima sa, dintr-o gaşcă din Micro 19. Cele două găşti au şi avut o confruntare în 2007.

Atunci, în timp ce „Beţiv” se afla în discoteca „Aisberg”, a fost agresat de „Balcon” şi de alţi ortaci ai găştii sale. La acea dată, partea vătămată în agresiune a formulat o plângere denunţând, în fapt, o … înjunghiere. Ulterior însă şi-a retras plângerea penală.

Dar, de atunci şi până în 2009, „Beţiv” a tot fost  căutat prin cartier de „Balcon”, mânat de dorinţă aprigă de răzbunare vizavi de plângerea penală ce fusese făcută împotrivă-i.

Meandrele răzbunării

Prilejul, cum spuneam, s-a ivit în ziua de 25 aprilie 2009. La miezul nopţii, „Beţiv”, însoţit de alţi prieteni printre care şi „Moşu” au adăstat la clubul „Divino” situat pe Calea Prutului din Galaţi. Acolo, la intrarea în club, l-a observat pe „Balcon”, care era însoţit de două fete şi nu numai de acestea.

A fost văzut şi de „Balcon”, care, pe loc, a hotărât să-şi ducă la capăt gândul răzbunării. Pe la orele 2,00-2,30  alde „Balcon” au ieşit afară din bar şi i-au aşteptat, pe trotuar,  pe alde „Beţiv”. O bâtă de baseball, două lovituri şi „Beţiv” a  ajuns la pământ unde a fost lovit şi cu picioarele peste tot corpul, mai puţin în cap. Incidentul cu violenţă ar fi durat cam un minut, după care cineva a strigat: „Gata mă, lăsaţi-l!”

Acestea au fost faptele pentru care acum Croitoru George Valeriu a fost trimis în judecată. În vârstă de 20 de ani, acesta mai are ceva antecedente penale şi din perioada în care a fost minor, are doar 7 clase de şcoală şi n-are nicio ocupaţie serioasă.

Serioasă va fi, cu siguranţă, judecata din instanţă, dar şi, probabil, pedeapsa ce-i va fi aplicată drept răsplată.

Foto: Mediafax

Citit 3960 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.