Aplicaţia WhatsApp şterge milioane de conturi lunar

Aplicaţia WhatsApp şterge milioane de conturi lunar

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pentru a preveni răspândirea de informaţii false, WhatsApp şterge lunar 2 milioane de conturi, limitând, totodată, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj.
Guvernul din India, unde există cea mai mare piaţă pentru WhatsApp, cu peste 200 de milioane de utilizatori, a acuzat că au fost create mai multe grupuri violente, datorită răspândirii de informaţii false, care au cauzat o serie de linşaje. Zvonuri cu privire la o presupusă prezenţă a răpitorilor de copii au costat viaţa a 20 de persoane.
Astfel de mesaje pot fi trimise ca urmare a existenţei unei vulnerabilităţi între aplicaţia pentru mobil şi aplicaţia web, pe care utilizatorii trebuie să le sincronizeze pentru a putea trimite mesaje cu ajutorul calculatorului.
Astfel, un singur utilizator poate crea mai multe conturi pentru a răspândi conţinut inadecvat.
Din aceste motive, pentru a limita impactul ştirilor false trimise, Whatsapp elimină în fiecare lună conturi care încalcă regulile, încurajând, în acelaşi timp, raportarea celor care par să trimită mesaje bulk.
În afară de WhatsApp, mai sunt şi alte aplicaţii care au făcut mişcări similare. Printre acestea se numără Facebook şi Twitter, care au șters un număr impresionant de conturi compromise.

Citit 1891 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 18:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro