Aplicaţia WhatsApp şterge milioane de conturi lunar

Aplicaţia WhatsApp şterge milioane de conturi lunar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru a preveni răspândirea de informaţii false, WhatsApp şterge lunar 2 milioane de conturi, limitând, totodată, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj.

Guvernul din India, unde există cea mai mare piaţă pentru WhatsApp, cu peste 200 de milioane de utilizatori, a acuzat că au fost create mai multe grupuri violente, datorită răspândirii de informaţii false, care au cauzat o serie de linşaje. Zvonuri cu privire la o presupusă prezenţă a răpitorilor de copii au costat viaţa a 20 de persoane.

Astfel de mesaje pot fi trimise ca urmare a existenţei unei vulnerabilităţi între aplicaţia pentru mobil şi aplicaţia web, pe care utilizatorii trebuie să le sincronizeze pentru a putea trimite mesaje cu ajutorul calculatorului.

Astfel, un singur utilizator poate crea mai multe conturi pentru a răspândi conţinut inadecvat.

Din aceste motive, pentru a limita impactul ştirilor false trimise, Whatsapp elimină în fiecare lună conturi care încalcă regulile, încurajând, în acelaşi timp, raportarea celor care par să trimită mesaje bulk.

În afară de WhatsApp, mai sunt şi alte aplicaţii care au făcut mişcări similare. Printre acestea se numără Facebook şi Twitter, care au șters un număr impresionant de conturi compromise.

Citit 16042 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.