12 distincţii acordate ”Între oglinzi paralele”

12 distincţii acordate ”Între oglinzi paralele”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Mai vie ca niciodată, Gala „Între oglinzi paralele” a postului de televiziune Express TV Galaţi – Brăila, ediţia a XVI-a, a avut loc joi seara în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Cătălin Negoiţă, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, a fost amfitrionul serii. Evenimentul, care pune în valoare munca şi talentul unor „oameni speciali”, a fost onorat acum şi de prezenţa primarului Ionuţ Pucheanu şi a viceprimarului Picu Anton Roman. La final, a venit şi un Moş Crăciun – actorul Vlad Vasiliu – îmbrăcat, din precauţie politică, în caftan… albastru.

Anul acesta, datorită concurenţei mari între cei care oferă o imagine Galaţiului, nu au fost, ca de obicei, zece premii, ci 12.

La categoria „Sunetul muzicii”, a fost premiat iubitul cantautor Hippie, alias Florin Chiriac, care a mulţumit prin cântec. Au mai cântat, printre alţii, repertoriu exclusiv naţional, îndrăgita solistă Minodora Dediş, premiantă I la Mamaia, Andreea Petrov, Alexandra Sîrghi. Extraordinarul ansamblu Olympos, al comunităţii greceşti, a venit cu dansuri greceşti şi aromâne. Scriitoarea şi epigramista Constanţa Apostol, asistenta medicală care a adus-o pe lume, la Maternitatea gălăţeană, i-a făcut acum un emoţionant laudatio premiantei la categoria „Lumea prin ochii mei”, poeta Denisa Lepădatu: scriitoarea de 17 ani şi de opt cărţi, eleva de la C.N.V.A. face parte dintr-un grup internaţional extrem de exclusivist, din numai 120.000 de membri pe toată planeta, oameni cu un IQ uriaş.

Pentru publicarea cărţii lor de istorie, au fost premiaţi la categoria „Historia” slt. Cătălin Mircea Bădin (Jandarmerie) şi plt. maj. drd. Dan Cristian Ionaşcu (ISU). A fost nominalizat şi Adrian Tăbăcaru, un voluntar şi un promotor cultural, implicat în numeroase reconstiuiri istorice din ţară. Managerul Muzeului de Artă, Dan Basarab Nanu, premiat la categoria „O noapte în muzeu”, a declarat că îşi împarte premiul cu managerii, nominalizaţi, ai Muzeului de Istorie şi de Ştiinţele Naturii şi cu alţi oameni din cultură.

Nu se putea numi decât „România mea” categoria la care au fost premiate Gulten Abdula Nazare, lider al comunităţii turce gălăţene, ambasador cultural recunoscut în Turcia, fiică a imamului de Galaţi, şi Elsa Stavro (foto mai jos), o aromânca pe sfert grecoaică din Albania, scriitoare, psiholog, care îşi face lucrarea de doctorat despre aromâni la Universitatea „Dunărea de Jos”, prietenă şi colaboratoare a Vieţii libere, a noastră, „tobă de carte”, după cum a prezentat-o Cătălin Negoiţă!

Categoria „Departe, dar atât de aproape” a premiat-o pe Daniela Gumann, membră şi promotoare a artiştilor români în comunitatea română din Viena, purtătoare de cuvânt aleasă a Camerei de Comerţ. La rândul său, a oferit un premiu din partea asociaţiei scriitorilor austrieci amfitrionului Negoiţă.

Categoria „To be number one” a premiat pe Monica Măciuceanu, coordonatoarea grupului de mici artişti, cântăreţi şi coregrafi, Voces, premiat în acest an la San Remo, abia sosiţi cu avionul de la Sankt Petersburg unde au smuls patru premii din cele numai zece oferite!

Stelian Chivu, psiholog şi parapsiholog invitat de la televiziuni naţionale, a fost premiat la categoria „Îngerul păzitor”.

Categoria „O viaţă pentru o idee” l-a recompesat pe rectorul, ales de numai două zile, al Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. ing. Lucian Georgescu.

Premii ireproşabile, care au darul de a demonstra că Galaţiul nu este un oraş de mâna a doua!

Citit 4440 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.