Maeştrii firului întins

Maeştrii firului întins
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ferma piscicolă Maţa-Rădeanu a fost locul întrecerii pescăreşti organizate de AJVPS *

În weekendul trecut, cadrul natural generos al Fermei piscicole Maţa-Rădeanu, proprietatea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, a fost suportul propice pentru întrecerea undiţarilor pe care nimic nu i-a putut opri pentru a ajunge la standurile unde au dat bătălia cu peştii.

Participanţii la concursul de pescuit sportiv, care face parte din calendarul competiţional al anului în curs al Asociaţiei Generale  a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AJVPS), n-au avut ce regreta, din moment ce, în majoritate, s-au ales la final şi cu frumoase recompense.

La momelile aruncate de ei în undele bălţii au răspuns cu lăcomie, înghiţindu-le cu tot cu cârlige, caraşi grăsuţi negri-argintii, roşioare, ciortani aurii şi plătici şi mai bucălate, dar şi mai mici.

Cert este că la cântar cel mai bine au arătat caraşii, dar nici obleţii, minusculi prin comparaţie, n-au fost de neglijat, luându-le şi ei ochii membrilor juriului cu sclipirile metalice ale platoşei de solzi.

Totuşi, ceva motive de invidie în sensul bun al cuvântului tot au fost din moment ce unii dintre undiţari s-au căţărat mai sus pe podiumul de premiere decât alţii. Iată-i, în cele ce urmează,  pe câştigătorii întrecerii.

La seniori, locurile fruntaşe au fost ocupate, în ordine, de Bogdan Cosma, Dănuţ Cosma, de la Clubul Galaţi al A.J.V.P.S. şi Gheorghe Fălcaru – Clubul Tecuci.

La senioare, locul I a fost ocupat de Liliana Tiridis, iar la tineret speranţe, cel mai tare a fost Lucian Şerban, în vârstă de 17 ani.

La categoria copii, cea mai fericită a fost Ana Maria Lupu, în vârstă de 11 ani, care a şi câştigat concursul.

Toţi au primit câte o diplomă, precum şi premii ce au constat în mulinete, lansete, precum şi în alte ustensile pescăreşti.

Toată lumea a fost mulţumită, toţi s-au delectat în final cu o ciorbă şi o saramură din peşte, toţi participanţii s-au simţit bine şi şi-au promis unii altora să nu rateze niciodată o astfel de ocazie/competiţie.

Au spus-o şi cu gândul la cei care din diverse motive n-au reuşit să ajungă la standurile întrecerii.

Evident, locurile ocupate de competitori la faza pe judeţ a întrecerii vor conta pentru celelalte etape cuprinse în calendarul competiţional amintit – faza pe zonă, pe ţară şi cea internaţională.

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.