Meşterii populari aduc şi mâncăruri tradiţionale

Meşterii populari aduc şi mâncăruri tradiţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În jur de 40 de meşteri populari din zone diferite ale ţării se vor afla la Galaţi, de vineri până duminică inclusiv. A 10-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari se va desfăşura pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Organizatorii menţionează că, spre deosebire de alte ediţii, meşterii care participă la târgul din 2010 aduc şi produse culinare tradiţionale.

„Nu întâmplător am propus desfăşurarea ediţiei din acest an a «Târgului meşterilor populari» în perioada 21-23 mai. După cum bine ştim, această perioadă reuneşte trei sărbători importante pentru calendarul popular şi creştin - ortodox: Sfinţii Constantin şi Elena, Moşii de vară şi Rusaliile, sărbători cu profunde semnificaţii simbolice”.

„Oferim astfel posibilitatea publicului gălăţean de a se reîntâlni cu meşteri populari valoroşi, cu tradiţiile, portul şi creaţiile lor, cu muzica şi jocul popular”.

„Dorim să reamintim, de asemenea, tradiţia noastră legată de Moşii de vară, când se oferă de pomană, pentru  moşii şi strămoşii noştri, trecuţi în lumea de dincolo, mâncare în strachină de lut, vin în ulcică de pământ, alături de lingura de lemn”, a declarat Anişoara Stegaru, şef Serviciu Cercetare în cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Evenimentul va reuni meşteri populari din Iaşi, Vâlcea, Suceava, Vrancea, Baia Mare, Curtea de Argeş, Teleorman, Neamţ, Bistriţa Năsăud şi Galaţi.

Pe parcursul celor 3 zile de târg, atmosfera de sărbătoare va fi întregită de spectacolele Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” şi ale Fanfarei “Valurile Dunării”.

Manifestarea este organizată de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi şi cu Episcopia „Dunării de Jos”.

Citit 1048 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.