Se pare că berea ar fi mai bună pentru imunitate decât iaurtul, chefirul, brânza şi alte produse lactate fermentate, potrivit unui studiu al cercetătorilor chinezi de la Universitatea Medicală Dalian. Efectul benefic se datorează enzimelor conţinute în bere. Autorii studiului au evaluat compoziţia băuturii cu spumă şi au descoperit că polifenolii şi celuloza din aceasta rămân ingrediente cheie-pentru întărirea sistemului imunitar.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, polifenolii sunt deosebit de valoroşi - antioxidanţi puternici cu proprietăţi prebiotice. Creează în sistemul digestiv un mediu potrivit pentru reproducerea microorganismelor benefice, susţinând creşterea lactobacililor şi a bifidobacteriilor. Un rol important îl au şi epicatechina, catechina, acidul metilmalonic şi acidul cafeic, care suprimă creşterea microorganismelor patogene, relatează BTA.
Cercetătorii arată că berea fără alcool este mai sănătoasă decât berea obişnuită, deoarece nu conţine alcool etilic. Experţii chinezi amintesc că berea este bună pentru organism doar atunci când este băută în cantităţi rezonabile. "Consumul moderat de bere ajută la prevenirea aterosclerozei şi a bolilor de inimă, suprimă cancerul şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi funcţia imunitară. S-a dovedit, de asemenea, că berea are efecte antioxidante şi de întinerire", au scris autorii studiului.