Pizza de post cu vinete coapte și busuioc proaspăt

Pizza de post cu vinete coapte și busuioc proaspăt
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pizza, vedeta bucătăriei italiene, care a ajuns renumită pe tot globul datorită gustului său unic și excelent, este îndrăgită atât de copii, cât și de adulți. Fie că alegi modul de alimentație sănătos sau optezi pentru o pizza cu mai multe ingrediente, acest fel de mâncare satisface toate gusturile și preferințele. Vă prezentăm o rețetă specială de pizza, pentru persoanele care exclud produsele de origine animală din meniul lor, astfel încât prânzul sau cina să se transforme într-un adevărat deliciu.

Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline, 1 vânătă mică, 1 aluat de pizza de 35 cm, frunze de busuioc după gust, 1/3 cană sos de pizza; 2/3 cană de brânză mozzarella vegană mărunțită sau feliată.

Mod de preparare: Porniți cuptorul la aproximativ 260 de grade. Tăiați vinetele în felii groase de aproximativ o jumătate de deget și coaceți-le pe o tigaie unsă cu ulei de măsline sau grătar timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau doar până se înmoaie, apoi lăsați-le deoparte (dacă nu aveți un grătar la îndemână, le puteți coace și la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 150 de grade). Pe o tavă de copt puneți blatul de pizza, apoi întindeți un strat de sos de pizza deasupra aluatului. Deasupra sosului se vor aranja feliile de vinete coapte într-un singur strat și sub fiecare felie puneți o frunză întreagă sau câteva frunze de busuioc. În funcție de mărimea vinetei, este posibil să aveți câteva resturi de frunze de busuioc. Se va toca busuiocul rămas și se va presăra deasupra pizzei, urmat de un strat de brânză mozzarella (vegană) rasă. Coaceți pizza de vinete cu legume în cuptor timp de la 10 până la 15 minute sau până când brânza sfârâie și crusta este ușor rumenită. Rețineți că, la fel ca în cazul majorității rețetelor de pizza, cantitatea necesară de ingrediente este o aproximare, așa că nu ezitați să ajustați și să adăugați câte ceva după gust, în funcție de cât de mult vă place.

Cât de sănătos este să ținem post?

Leguminoasele, opțiunea perfectă în timpul postului

Ca surse proteice, leguminoasele sunt alegerea ideală. Îți poți lua proteine din alimente precum: mazăre, fasole, linte, năut, soia sau hrişcă, dar şi ciuperci, quinoa sau năut, surse excelente de vitamine și minerale care nu numai că te vor ajuta să treci cu bine de perioada postului, dar îţi vor şi întări organismul și sistemul imunitar și te vor ajuta chiar sa scazi în greutate.

Grăsimile vegetale, excelente în această perioadă 

În timpul postului, este foarte important să consumăm grăsimi vegetale. Pentru asta trebuie să consumăm fructe oleaginoase, de exemplu nucile, migdalele și seminţele de tot felul, alături de uleiurile vegetale, precum uleiul de măsline, de cânepă.

Nu exagerați cu pâinea, pastele făinoase și cartofii

Când ne gândim la post, ne gândim la cartofi, pâine, orez sau paste. Pentru a ține un post corect, dar și pentru a slăbi sau a ne menține, trebuie să știm că aceste alimente trebuie consumate cu moderaţie.

Citit 411 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 11:59

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro