Producătorul filmului "Poziţia copilului": Cinematografia este cel mai bun brand de ţară al României
Foto: Foto: viva.ro

Producătorul filmului "Poziţia copilului": Cinematografia este cel mai bun brand de ţară al României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ada Solomon, producătoarea filmului "Poziţia copilului", care a câştigat Ursul de Aur la Berlinala 2013, a declarat la întoarcerea în România că filmul este un ambasador extraordinar, cinematografia fiind cel mai bun brand de ţară pe care îl are România în acest moment. "Filmul în sine este un ambasador extraordinar. Cinematografia românească este cel mai bun brand de ţară pe care îl avem în acest moment şi pentru ea se cheltuiesc mult mai puţine milioane decât se cheltuiesc pentru diversele campanii legate de brandul de ţară", a declarat Ada Solomon, duminică, la aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti.

Ada Solomon a transmis un mesaj similar şi sâmbătă seara, pe scena Berlinalei, după ce "Poziţia copilului" a primit trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film. "Politicienii români ar trebui să fie mai atenţi faţă de cinematografia română şi de cineaştii români, care sunt nişte ambasadori extraordinari pentru România", a spus atunci Ada Solomon.

Aeroportul "Henri Coandă" a devenit, duminică, în jurul orei 12.45, scena premianţilor de la Berlinală. Regizorul Călin Peter Netzer, producătorul Ada Solomon şi o parte din actorii din distribuţia filmului "Poziţia copilului", între care Bogdan Dumitrache, s-au întors în România. Aceştia au fost întâmpinaţi cu aplauze şi flori.

Regizorul Călin Netzer, care le-a arătat celor prezenţi la aeroport trofeul Ursul de Aur, a declarat că a fost "copleşitor" să primească cel mai important premiu al Berlinalei.

Citit 1191 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2013 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.