Maşina gălăţeanului: Golf vechi sau Dacie nouă

Maşina gălăţeanului: Golf vechi sau Dacie nouă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cursul lunii trecute, 24 de gălăţeni şi-au înmatriculat Daciile recent cumpărate, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Primul în topul preferinţelor gălăţenilor este modelul Logan, ales în septembrie de nu mai puţin de 15 gălăţeni.

Dealtfel, comparativ cu anul trecut, Dacia Renault şi-a păstrat cota de piaţă. Cel puţin asta reiese din datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). În luna septembrie a anului trecut, gălăţenii îşi înmatriculaseră 22 de Dacii noi.

Circa 12 la sută dintre cele 564 de maşini înmatriculate în luna septembrie, în Galaţi, au fost Volkswagen Golf, fabricate între 1998 şi 2012. De altfel, potrivit datelor DRPCIV, aproape un sfert dintre maşinile înmatriculate în cursul lunii trecute, la noi, sunt Volkswagen. Dintre acestea, doar patru au fost fabricate în 2014. Marca a fost preferată de gălăţeni, pe piaţa second hand, şi în 2013.

Maşini de lux pentru gălăţenii cu bani

Ce-i drept, luxul e o chestiune de percepţie. O maşină pe care majoritatea gălăţenilor o consideră rară şi scumpă le-ar putea părea ieftină şi banală altor concitadini. Chiar şi aşa, părerea noastră este că cea mai luxoasă maşină nouă înscrisă în traficul gălăţean, luna trecută, este un Maserati Quattroporte M156, fabricat în 2014. Preţul de catalog al unei astfel de maşini, dotată cu un motor care dezvoltă peste 400 de cai putere, poate sări de 80.000 de euro, evident în funcţie de echipare.

Evident, nu e cea mai luxoasă maşină înmatriculată vreodată în judeţul Galaţi. În cursul anului trecut, vă relatam despre gălăţenii care şi-au înmatriculat iferite modele de Ferrari.

 

Citit 1014 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.