În atenţia studenţilor/ CELE MAI BUNE LOCURI unde te poţi DISTRA PE BANI PUŢINI

În atenţia studenţilor/ CELE MAI BUNE LOCURI unde te poţi DISTRA PE BANI PUŢINI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Munca fără distracţie duce la surmenare şi stres, iar acest lucru este ştiut de toţi studenţii. Însă viaţa de student presupune, ca o cutumă, lipsa unui venit stabil sau suficient. Mulţi studenţi sunt întreţinuţi de părinţi, care le dau şi bani de buzunar, însă aceştia nu sunt nici pe departe comparabili cu un salariu. Câţiva norocoşi, care învaţă foarte bine, primesc burse şi au ceva mai mulţi bani de cheltuială pentru serile de weekend, în care vor să se relaxeze după o săptămână de cursuri, seminarii şi practică.

Din acestă cauză, majoritatea localurilor din oras, mai ales cele din apropierea căminelor studenţeşti, organizează periodic serate pentru tineri, cu specific. Fie că este vorba de concursuri de miss şi mister, de concerte folk sau de spectacole de improvizaţie, studenţii se pot distra la fiecare sfârşit de săptămână.

"Ca student, îmi place să am activităţi diverse toată săptămâna, iar dacă în weekend mă pot simţi bine fără să cheltuiesc prea mult este cu atât mai bine. De regulă, merg cu prietenii şi colegii în cluburi, pentru că pot să cunosc oameni noi, pot să mă distrez şi să mă relaxez. De regulă, merg în Infinity sau în Casa Veche, dar şi la Student Pub, când este serată folk", ne-a spus Cătălin, student la Facultatea de Inginerie Navală, în anul III.

"Eu merg mai des la karaoke, pentru că îmi place să cânt. Dar îmi place să mai şi joc diverse cu prietenii, cum ar fi table, rummy sau cărţi, aşa că alegem mereu Casa Veche", ne-a mărturisit Cristina, masterandă la Facultatea de Litere.

Însă cluburile şi puburile nu sunt singurele locuri în care se pot distra studenţii. Valeria, studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism, preferă să-şi strângă prietenii şi să exploreze oraşul. "Îmi place foarte mult să mă plimb cu prietenii. Fiind din Republica Moldova, vreau să cunosc oraşul şi cât mai mulţi oameni. Îmi place foarte mult să merg cu prietenii în Grădina Publică şi să cântăm la chitară sau să ne adunăm la cineva în cameră şi să jucăm cărţi. Sigur, uneori e frumos să mergi şi în cluburi, dar nu mereu."

La Universitatea "Dunărea de Jos" învaţă, în acest moment, peste 15.000 de studenţi, ceea ce înseamnă că nevoia de locuri în care aceştia se pot recrea este foarte mare. Managerii de localuri încearcă mereu să-şi atragă o clientelă mai numeroasă, prin diverse oferte sau evenimente. Drept urmare, în timp ce unii deja au transformat anumite evenimente în tradiţii, alţii îşi formează din mers o identitate printre tinerii dornici de distracţie low-cost!

Citit 1382 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.