Albena, ca St. Tropez

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu m-a anunțat nimeni că Bulgaria va fi primită în Schengen anul viitor, chiar din ianuarie. A trebuit să aflu by myself această nenorocire... Și voi vedea cu ochi buni promovarea vecinilor de la sud de Dunăre. Cum sună să te lauzi că îți faci concediul în spațiul mult-lăudat? Albena e tot un fel de St. Tropez, cel puțin scriptic.

* Am urmărit cu sufletul la stingător un spot publicitar în care o femeie de vârsta a III-a le pățește pe toate în mai puțin de un minut. Ba îi ia foc casa, ba îi sare aragazul în spate, numai apocalipse la scară redusă, concluzia fiind oarecum la mintea cocoșului rămas văduv: fraiere, dacă aprinzi becul pe fondul unor scăpări de gaze, e posibil să-l întreci pe Serghei Bubka! Există și excepții, mai degrabă au existat, din nefericire. Iar unele vor mai apărea, iarăși din păcate. Ce mi-a atras atenția în acest story? Sloganul e fenomenal: Mai bine previi, decât să nu fii. Cu alte cuvinte, rima a încercat să salveze încă o dată situația, însă nu și-a dat seama că în cale îi stă ditamai verbul copulativ. Cum adică să nu fii? Să te trezești în altă parte pe timpul incendiului? Cine ar mai anunța Pompierii, deșteptule de la marketing?

* Angajații din construcții vor avea un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, a anunțat ieri premierul Viorica Dăncilă, echipată în costum popular. Meșterul Manole ne frige un zâmbet din lumea mai bună în care pune de zor gresie și faianță.

* Teodorovici de la Finanțe vine cu noi explicații după năstrușnicia cu limitarea dreptului la muncă în spațiul comunitar. "Poate am avut o exprimare nefericită", a afirmat Orlando. Or poate că nefericirea e un mod de guvernare.

* Un senator liberal gălățean, George Stângă, le-a cerut ajutorul parlamentarilor puterii și autorităților locale din Galați și Brăila, pentru a convinge împreună concernul auto Volkswagen să deschidă o fabrică în zona de sud-est a României. Bănuiesc că n-a primit răspunsul așteptat, mulți dintre politicienii acestei regiuni având experiență în a închide fabrici, nicidecum să inaugureze. Mai trebuie să și faci cinste atunci când bagi foarfecul în panglică...

Citit 986 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2018 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.