Căruța hibrid, înaintea cailor electronici

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Astăzi, de Ziua Regelui, unii, prinși probabil între coperțile groase ale unei agende foarte încărcate, îi vor ura de bine lui Gheorghe Hagi. Alții o vor face doar cu sens ironic, poate umoristic. De Ziua Regelui, recitiți presa anilor 90!, ar fi culmea să serbeze – am două exemple luminoase – Ion Iliescu și Eugen Nicolicea.

* S-au schimbat reperele, polii se rotesc între ei, ne așteptăm la ce e mai rău, dar avem și motive de a respira optimiști. Și totul începe cu următorul anunț: "Dinamo București a scăpat și matematic de retrogradarea directă." E necesară o brumă de cultură sportivă pentru a înțelege chestiunea în profunzime. Suntem deja în acel viitor promis, însă parcă am pus căruța hibrid în fața cailor electronici.

* La summitul social din Portugalia, desfășurat zilele trecute, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a enunțat un truism: "Toți cei care lucrează trebuie să primească un salariu decent." Noi, românii, am tresărit la auzul numelui distinsei doamne, obligată de băieții răi ca Erdogan să stea în picioare. Noi suntem Arthur în aceste zile...

* Până la trecerea de la un salariu decent la același salariu pentru toată lumea nu mai este prea mult. N-ai nevoie de summituri pentru a stabili chestiuni care trebuie rezolvate în ograda fiecăruia. Or angajatul, dacă nu-i convine leafa, are de ales, îl poate lăsa pe angajator cu ochii în soare. Parcă exista și o vorbă în folclorul european, e deja sedimentată în memoria colectivă: aducem muncitori din Asia, nu mai există forță de lucru la noi acasă. Ce presupune acest aspect? Că migrația brațelor care aduc plusvaloare e animată de remunerațiile peste medie din spațiul comunitar. N-o să cred că doamna Ursula a pomenit colțurile extrem de sărace de pe glob, acolo unde se câștigă doar un dolar pe zi.

* Potrivit presei americane, Bill Gates petrecea, cu permisiunea nevestei, un weekend pe an cu amanta sa. Ar fi fost chiar o înțelegere scrisă. În Microsoft Word, aveau resursele la botul calului. Bănuiesc că, parte a deal-ului, Billuță spăla și vasele. Adică le reinstala, ca să mă exprim în idiomul IT-iștilor de pretutindeni.

Citit 693 ori Ultima modificare Duminică, 09 Mai 2021 21:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.