Musta și maimuța

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Variola maimuței a devenit unul dintre subiectele zilei, cel mai probabil ne îndreptăm spre o nouă pandemie (pușchea pe limba-mi!). Doar n-o să luăm de bune mesajele de liniștire a populației emise ad-hoc. De pildă, medicul Musta, un apostol al Covidului, clamează: "Nu avem de ce să ne temem." Îi acord maximum două luni, tot el va reveni pentru a încerca să ne explice de ce trebuie să ne fie frică. Fie ca prudența și sănătatea mintală să mai câștige un mandat!

* Fondul Monetar Internațional nu exclude recesiunea globală în 2022. Iar acum, traducerea și adaptarea, cu un semiton mai jos decât doamna Margareta Nistor: nene, urmează vremuri grele, dar Apocalipsa are de așteptat. Planeta deține multe alte nebunii pe stoc.

* Ieri, de ziua scrierii slavone, a învățământului și culturii bulgare, i-am urat în gând mulți ani admirabilei Elena Udrea, ambasadorul nostru la Sofia. Sau pe unde s-o distra, în timp ce propria-i armată de avocați lucrează la flux continuu.

* După ce s-a implicat și emoțional în războiul din Ucraina, anunțând că Primăria Capitalei întrerupe contractul cu antivirusul rusesc Kaspersky, Nicușor Dan merge tot mai sus pe scara popularității: "Iarna 2022-2023 va fi mai bună din punct de vedere al termoficării." Pare să dețină argumentele unui ministru de la Agricultură, i-o fi șușotit vreun angajat de la ANM că va urma un sezon rece cu minime de 10 grade Celsius. Cu plus.

* USR-ul acuză că premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat au apărut de când "al nostru" a ajuns la Palatul Victoria. Nu e panică, și useriștii ar fi făcut la fel, însă n-am fi aflat atât de ușor. Pe marketing și campanii care seamănă cu cele electorale sunt de invidiat. Cine să trâmbițeze din celelalte tabere, Romașcanu și Bode? Iar UDMR-ul are altă agendă.

* A fost ziua PNL-ului, dar nu înțeleg ce s-a sărbătorit: veacul (și ceva) consumat de la prima apariție pe scenă a acestui partid istoric sau anii trecuți de la dispariția liberalismului autentic?

Citit 801 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.